adscode
adscode

Prof. Dr. Mithat Baydur Üsküdar Üniversitesi’nde

Başbakanlığı döneminde Bülent Ecevit’in danışmanlığını yapan Prof. Dr. Mithat Baydur Üsküdar Üniversitesi’nde…

Prof. Dr. Mithat Baydur Üsküdar Üniversitesi’nde
Üniversite
Cumhuriyet Tarihi ve yakın tarihe ilişkin çok sayıda makalesi, kitabı ve birbirinden farklı çalışmaları bulunan Baydur, Üsküdar Üniversitesi’nin yeni açılan Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde ders verecek.

Üsküdar Üniversitesi alanının önemli isimlerini kadrosuna dâhil ediyor.Gerek öğrenci sayısı gerek ise akademik kadrosuyla her geçen gün büyüyen Üsküdar Üniversitesi önemli bir ismi daha kadrosuna kattı.

Disiplinler arası bir eğitim alan Prof. Dr. Mithat Baydur artık Üsküdar Üniversitesi bünyesinde öğrencilere ders verecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nde felsefe ve ekonomi bölümlerinde çift ana dal programından mezun olan Baydur Tarih alanındaki mastırını, Uluslararası İlişkiler alanında da doktorasını yaptı. Baydur bu süreçte Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi’nde asistanlık yaptı.

Cumhuriyet Dönemi ve yakın siyasi tarihimizi kaleme aldığı makale, kitap ve araştırmalarında iyi okuyan Baydur, 1999 yılında Demokratik Sol Parti’den milletvekilliği teklifi aldı.

Akademik kariyerine devam etme kararı veren Prof. Dr. Mithat Baydur 1999-2000 yıllarında Başbakan Bülent Ecevit’in danışmanlığını yaptı.

Baydur o dönemlerde Türkiye’nin iyi üniversitelerinde de dersler verdi.

Özellikle küreselleşme ve etnik milliyetçilik konularına ilgi gösteren Baydur, artık Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde ders verecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)