adscode
adscode

Proje okul uygulamasına karşı çifte dava

Veli ve mezunlar, proje okul uygulamasındaki hukuki sürece müdahil oldu.

Proje okul uygulamasına karşı çifte dava
Eğitim
Proje okul uygulamasına karşı çıkan veliler ve mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı’na, yönetmeliğin durdurulması ve yönetmelikteki bazı maddelerin iptali istemini içeren iki ayrı dava açtılar.

Veliler ve mezunlar adına açıklama yapan avukat Yasemin Zeytinoğlu, davalar hakkında şu bilgileri verdi: “Davanın birinde yönetmeliğin hukuka aykırı olduğunu iddia ettik. Bu sistem büyük bir belirsizlik yaratıyor. Örneğin öğrenciler, okul dönemi açıldıktan sonra öğretmenlerinin gitmesine şahit oldu. Bu da nitelikli eğitim bir yana, normal eğitim akışının da aksamasına sebep oldu. Biz de bu zararın artık daha fazla telafisi zor sonuçlar doğurmaması için yürütmenin durdurulmasını talep ediyoruz.”

Torpilin önü açılıyor

Diğer davada ise yürütmenin tamamen durdurulmasına karar verilmese dahi, ilgili maddelerinden velileri zor durumda bırakabilecek olanların iptalini talep ettiklerini belirten Zeytinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin proje okulların hangi kriterlere göre belirlendiği, bu okullara hangi atamaların neye göre yapıldığı konusunda ciddi belirsizlikler var. Bunlar tamamen keyfi uygulamalara dönüşmüş durumda. Bir de bu okullarda, çocukları merkezi sınav dışında tutup doğrudan liseye geçmelerini sağlayan ortaokul uygulaması gündemde. Bu uygulama ile mülakat ve torpille bu okullara girişin önü açılıyor.”

Bir dava da AYM’de

Proje okullarla ilgili Eğitim Sen tarafından açılan bir başka dava, Danıştay İdari Dava Daireleri tarafından anayasaya aykırı bulunarak AYM’ye gönderilmişti.

Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)