adscode
adscode

Ragıp Duran'dan 'Eski Medya-Yeni Medya' dersi Hayat Bilgisi'nde

“Okula benzemeyen bir okul” olan Hayat Bilgisi'nde gazeteci yazar Ragıp Duran 5-6 Nisan tarihlerinde "Eski Medya-Yeni Medya" başlıklı bir ders verecek.

Ragıp Duran'dan 'Eski Medya-Yeni Medya' dersi Hayat Bilgisi'nde
Etkinlikler
Hayat Bilgisi'nde iletişim dersleri Ragıp Duran ile devam ediyor. Deneyimli Gazeteci-Yazar Ragıp Duran'ın "Eski Medya-Yeni Medya" başlıklı dersinde medyanın gerçekliği kurma biçimleri ele alınacak. 5 Nisan Cumartesi ve 6 Nisan Pazar günleri gerçekleştirilecek seminerler herkese açık. Toplam 10 saat sürecek bu özel derse katılım ücreti 500 TL olarak belirlendi. Hayat Bilgisi'nde öğrenci, emekli, öğretmen ve gruplara özel indirimler uygulanıyor. Seminerlere başvuru  HYPERLINK "http://www.hayatbilgisi.co" www.hayatbilgisi.co adresinden yapılabilir.
6 disiplin altında derslerin verildiği Hayat Bilgisi'nde iletişim alanında ayrıca Nuri Çolakoğlu - “Nasıl Televizyoncu Olunur", Kurtcebe Turgul - “Reklamda Yaratıcılık Çok mu Lazım?”, Ozan Açıktan - “Reklam Yönetmenliği”, Yetkin Başarır - Görsel Algı ve Tasarım, Koray Löker- "Sosyal Medya Yönetimi" dersleri verecek.
Eski Medya-Yeni Medya
“Eski Medya – Yeni Medya”, başlangıcından günümüze medyanın gelişimini, farklı biçimlerini, medya patronlarını, haber yapma ve gerçekliği kurma biçimlerini, medyanın nasıl okunması gerektiğini ele alıyor, 21. yüzyılda yurttaş gazeteciliğin nasıl bir rol oynayacağı tartışmasıyla noktayı koyuyor. İki oturumdan oluşan derste tüm oturumlar ‘Sunum/tartışma/sonuç değerlendirmesi’ yöntemiyle gerçekleşecek.
1. Ders: Matbuat/Basın/Medya: Dünyada ve Türkiye’de Kısa Basın tarihi - Çinlilerden Sonra Gütenberg- 28 Çelebizade Mehmet ve İbrahim Müteferika - London Times’ın 200. Yılı /Courrier Ottoman - Orada ve Burada ilk gazeteyi kim neden çıkardı? İletişim ya da İletim - Medya mülkiyeti nasıl değişti/değişiyor? Zenaatten endüstriye - Mülkiyet hem biçimi hem de içeriği değiştiriyor - Hakiki Gerçek/Medyatik Gerçek Medya Okur-Yazarlığı - Değişen medya tanımı - Dördüncü Kuvvet 19.yüzyıl/ Beşinci Kuvvet 21.yüzyıl - Yurttaş Gazeteciliği
2.Ders: Yeni bir Çağ: İnternet: Duvar Yıkıldı Ekranlar Işıdı - Sosyal medya - Duman, Posta güvercini, Telegraf ve türevleri - Arap Baharı, Occupy, Gezi: Sosyal Medyanın Sosyal ve Siyasal Versiyonları 5. Ders: Yeni medya: Nesi yeni nesi eski? - Bireyle kolektifin kapışması/uzlaşması - Site, blog, Facebook, Twitter - Gazetecilik, Gazeteci, Haberin yeni tanım ve işlevleri

M.Ragıp Duran

1954′te İstanbul’da doğdu, Galatasaray Lisesi (1973), Aix-Marseille III Hukuk Fakültesi’nden (1978) sonra Paris’te CFPJ (1983) ve Boston’da Nieman Gazetecilik okullarında (2000) eğitim aldı. Galatasaray, Marmara ve Bilkent Üniversitelerinde ders verdi. Aydınlık, Hürriyet, Nokta, Milliyet, Cumhuriyet, Özgür Gündem’de, AFP ve BBC’de muhabirlik, yazarlık, yöneticilik yaptı. Halen Fransız Libération gazetesinin Türkiye muhabiri. Düzenli olarak Express ve Tükenmez dergilerinde, www.apoletlimedya.blogspot.com’da yazıyor. ÇGD, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Nureddin Zaza ve Hellman-Hammett Basın ödüllerine layık görüldü. Medya eleştirisi alanında, Apoletli Medya, Burası Dünya Polis Radyosu ve Medyamorfoz başlıklı kitapları yayınlandı.

Hayat Bilgisi 2. Dönem derslerine kayıtları başladı

Hayat Bilgisi'nde dersler 4 ve 8 hafta olarak gerçekleştiriliyor. Hayat Bilgisi, katılımcılara çok sayıda ilginç ve önemli alternatif sunuyor:

Esra Aliçavuşoğlu - “Sanat Tarihi-Mağaradan Picasso'ya” ve "Mitoloji ve Görsel Sanatlar”
Cem Akaş - “Yayıncılık ve Editörlük”, “Çeviri - İngilizce” ve “Yaratıcı Yazarlık ve Anlatı Yönetimi”
Mehmet Ulusel - "Kitap Tasarımı:Eskizden Matbaaya "
Nuri Çolakoğlu - “Nasıl Televizyoncu Olunur?”
Koray Löker -"Sosyal Medya Yönetimi"
Ragıp Duran -"Eski Medya-Yeni Medya
Ahmet Kuyaş- "Hızlandırılmış Cumhuriyet Tarihi"
Kanat Emiroğlu - "Liderlik ve Strateji: CEO Dersleri"
Kurtcebe Turgul - “Reklamda Yaratıcılık Çok mu Lazım?”
Uşun Tükel - "Çizgi Dışı Sanatçılar"
Ahmet Levendoğlu – “Tiyatroya İlişkin Her Şey”
Ozan Açıktan - “Reklam Yönetmenliği”
Özalp Birol - “Sanat Yönetimi”
Can Sertoğlu - “Müzik Endüstrisi ve Müzik Menajerliği”
Hakan Erdem - “Osmanlı’nın Son Yüzyılı”
Süreyyya Evren - “21. Yüzyılda Siyaset”
Yetkin Başarır -  "Tasarım ve Görsel Algı"
Ali Kabaş ve Yetkin Başarır - “An'ı Dondurmak"
Kubilay Tunçer -“Sihirbazlık: Kuram ve Uygulama”
Ergün Turan - "Analogdan Dijitale Fotoğraf"

Kişiselleştirilmiş Danışmanlık Hizmetleri
Hayat Bilgisi, yelpazesi hızla genişleyecek olan bu konular dışında, ayrıca aşağıdaki başlıklarda ‘kişiselleştirilmiş danışmanlık hizmetleri’ de sunuyor:

Roman Terapisi: Roman yazıyorsunuz, ama yazamıyorsunuz! Yazınsal tarzınıza uygun roman terapisti, sizi dinlemeye, roman yazım süreci boyunca da sadık okurunuz ve eleştirmeniniz olmaya hazır.
Kütüphane Danışmanlığı: Yeni bir kütüphane kurmak istiyorsunuz. Konunun uzmanları, Türkiye’de ve yurtdışında yayımlanmış kitaplar arasından kütüphanenizi kuruyor.
Okuma Listesi Danışmanlığı: Hemen okumaya başlamanız gereken kitabın adını öğrenmek ve arkasının geleceğini bilmek istiyorsunuz. Danışmanınız, yıllık okuma programınızı oluşturuyor ve yıl içinde düzenli olarak güncelliyor.
Diskotek Danışmanlığı: Müziği seviyorsunuz, ama ne dinleyeceğinizi, neyin iyi olduğunu kestiremiyorsunuz. Danışmanınız, yalnızca albüm listeleri çıkarmakla kalmıyor, bizzat diskoteğinizin oluşturulmasını da üstleniyor.
Sinematek Danışmanlığı: Filmleri seviyorsunuz ve elinizin altında, sevdiğiniz ve seveceğiniz filmlerden oluşan bir sinematek bulunsun istiyorsunuz. Danışmanınız, dilediğiniz kapsamda bir film koleksiyonu hazırlıyor.
Gezi Danışmanlığı: Gideceğiniz yerde ne yenir, ne içilir, nereleri görmeli, hangi operalar kaçırılmamalı, hangi sergi olay yaratıyor… Danışmanınız sizin için araştırıp gezi programınızı düzenliyor.

Ayrıntılı Bilgi ve Başvuru İçin:
HYPERLINK "http://www.hayatbilgisi.co"www.hayatbilgisi.co
www.hayatbilgisiokulu.com
Telefon: 0212 251 48 46 – 0532 204 45 79

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)