adscode
adscode

Rektör, 'tebrik çiçekleri'ni satıp, şehit yakınları hesabına yatırdı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yeni görevinde başarılar dilemek için kendisine gönderilen çiçekleri satarak, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin yakınları ve gaziler için yatırdı.

Rektör, 'tebrik çiçekleri'ni satıp, şehit yakınları hesabına yatırdı
Eğitim
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yeni görevinde başarılar dilemek için kendisine gönderilen çiçekleri bir çiçekçiye satarak, elde ettiği 5 bin lirayı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin yakınları ve gaziler için Başbakanlık tarafından açılan banka hesabına yatırdı.
Rektör Durmuş, 15 Temmuz demokrasi şehitleri için Başbakanlık tarafından yürütülen dayanışma kampanyasına destek olmak için böyle bir karar aldığını söyledi.

Aldığı kararın herkese örnek olması temennisinde bulunan Durmuş, "15 Temmuz akşamı hain bir girişim oldu. Bizler o gece hemen sokağa indik, bizler de şehit olabilirdik. O gece şehitlerimiz oldu, onlara Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Batman Üniversitesi Rektörü olarak atandığını belirten Durmuş, şunları kaydetti:

"Batman Üniversitesine rektör olarak atandıktan sonra gerek Batman'dan gerek Batman dışından arkadaşlarım teveccüh göstererek çiçek yolladı. Ben de bu çiçekleri, o gecenin anısına Başbakanımız tarafından başlatılan yardım kampanyasına, kandil günü (Regaip Kandili), kutsal bir günde, İslam alemi için önemli olan bir günde bağışlama kararı aldım. Arkadaşlarımızın da hayrı olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. O şehitlerimizin sayesinde bugün buradayız. Çiçek gönderen arkadaşlara da böyle bir hayra vesile oldukları için teşekkür ediyorum."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)