adscode
adscode

ROBOKAMP 2011’de final için yarıştılar!

Özyeğin Üniversitesinin, lise son sınıf öğrencilerinin mühendislik yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlediği robot yapım kampı (RoboKamp 2011) final yarışı ile sona erdi...

ROBOKAMP 2011’de final için yarıştılar!
Özel Eğitim

Üniversitenin Altunizade'deki kampüsünde düzenlenen yarışmanın finalinde, 23 öğrenci 12 takım halinde yaptıkları robotları, özel olarak hazırlanan pistte yarıştırdılar.

 Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Civanlar, amaçlarının, mühendisliğe meraklı öğrencilere bilgi vermek ve robot konusunda eğitmek ve bu arada da kendi üniversitelerine öğrenci seçmek olduğunu belirterek, mühendisliğe meraklı öğrencilerin, bu mesleği yapmasını istediklerini söyledi.

     Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Uğurdağ'da, bu etkinlikteki amaçlarının liseli gençleri küçük yaşta robot teknolojileri ile tanıştırmak olduğunu belirtti.

     Uğurdağ, robot teknolojilerinin hem dünya hem de Türkiye için önemli olduğu ifade ederek ''Ülkemizde herkesin bildiği gibi otomotiv sektörü oldukça güçlü. Dünyanın birçok yerinde özellikle ABD'de otomotiv sektörü gerilemeye giderken Türkiye'de gelişiyor, büyüyor ve kar marjını artırıyor. Bunda da önder kuruluşlardan bir tanesi Ford Otosan. Bu etkinlikte onlarla iş birliği yaptık. Ford Otosan, üretimleri büyütüp verimli kılmaya çalışırken, robot teknolojilerinden üst seviyede yararlanıyor. Bu çerçevede kendilerinden robot teknolojilerinden piyasada nasıl ve hangi amaçlarla kullanıldığını, gençlerin bu konuda kariyer yapmak istediklerinde neler öğrenmeleri gerektiğini, kariyerlerine başladıklarında neler yapacaklarını anlatmalarını istedik'' dedi.

     Uğurdağ, yarışmaya katılan ve ilk üçe giren öğrencilerin üniversiteye giriş sınavında ilk 6 tercihleri arasından, Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği programına yerleştikleri takdirde, yüzde yüz burslu okuyabileceklerini belirtti.

     Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikası Gövde Üretim Alan Müdürü Sabri Çimen'de endüstride robot kullanımı oranının her geçen yıl artarak yükseldiğini ifade ederek, ''Üniversitelerden mezun olan genç mühendis adaylarının üniversite yıllarında iken teknoloji ile haşır-neşir olması gerekiyor. Dolayıyla biz de onların büyükleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak istedik'' dedi.

     Robo Kamp 2011 final yarışında, Ford Otosan/ABB robotları da eskrim gösterisi yaparak, yarışmaya renk kattılar.

     Yarışma sonucunda, birinciliği Osman Şekerlen, Erdi Gültekin ikilisi ''Picsel'', ikinciliği Burcu Denkten, Gülperi Gümüş ikilisi ''Paytak'' ve üçüncülüğü Berk Işık, Berk İlhan ikilisi ''Berk Oto'' adlı robotlarıyla kazandı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)