adscode
adscode

Seçim sonrasında iş ilanları yüzde 30 arttı

Sağlık, eğitim ve inşaat sektörlerinde eleman ihtiyacı var. İş arayan ve işveren ilanlarında yaklaşık yüzde 30’luk bir artış gözlemlendi.

Seçim sonrasında iş ilanları yüzde 30 arttı
İK
Güncelleme : 19-Oct-23 16:54

Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, üretim sektörlerinde, sanayi ve teknoloji alanında çok fazla eleman ihtiyacının olduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra pek çok sektörü ilgilendiren bir güzel gelişme de ülkemizde turizmin farklı şekillerde tüm yıla yayılmış olması. Sağlık, eğitim ve inşaat sektörlerinde de aynı şekilde eleman ihtiyacı bulunuyor. Bunun bir sonucu olarak da iş arayan ve işveren ilanlarında yaklaşık yüzde 30’luk artış gözlemliyoruz." dedi.

Karaboğa, insan kaynakları sektörünün bugünü, geleceği, Yenibiriş'in gelecek hedef ve çalışmalarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Karaboğa, dünyada ve Türkiye’de dijitalleşen İK süreçlerinin ilk olarak iş yapış süreçlerinin objektifleşmesi, hızlanması ve doğru kişinin doğru işe yerleştirilmesini sağladığını söyledi.

İK sektörü ve süreçlerinde yeni dönemde başarıyı, geleceğe yatırım yapan şirketlerin elde edeceğini vurgulayan Karaboğa, "Güncel yenilikleri takip edip uyguladığınız takdirde hem insan kaynakları departmanlarında çalışanların verimliği ve mutluluğu hem de iş arayanların daha hızlı bir şekilde ve kendilerine en uygun işe ulaşmasını sağlamış oluyorsunuz. Özellikle yoğun başvuru alan firmaların insan kaynakları ekiplerinde gelen on binlerce başvuruyu filtreleme, adaylarla ön mülakatları yapma ve doğru adayları pozisyonla ilgili departman yöneticileri ile bir araya getirme süreci uzun ve meşakkatli bir süreç. Bu aşamalarda filtrelemeleri yaparken doğru adayları kaçırma, ön mülakatlarda subjektif değerlendirme ihtimalleri gibi riskler dışında departmandan olumsuz dönen görüşmeler sonrası sil baştan yaşanan arama süreçleri, pozisyonun kapanmasını ve İK ekiplerinin performansını olumsuz etkileyebiliyor." diye konuştu.

"İş arayan ve işveren ilanlarında son dönemdeki artış yüzde 30"

Karaboğa, deprem sonrası ve seçim dönemi arasındaki süreçte şirketlerin daha kontrollü bir pozisyon aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"EYT yasası ve sonrasında gelen yaz mevsimiyle birlikte temmuz ayı enflasyon farkı zam süreci, çalışanların iş değişikliği konusunda beklemelerine neden oldu. Bundan dolayı eylüle kadar daha kontrollü bir süreç yaşandı. Sonbahar mevsimiyle birlikte şirketler üretim hatlarında canlılığı artırdılar. Bunun bir sonucu olarak hedef ve beklentileri de netleştiği için iş alanları açılmaya başlandı. Bugüne geldiğimizde üretim sektörlerinde, sanayi ve teknoloji alanında çok fazla eleman ihtiyacı mevcut. Pek çok sektörü ilgilendiren bir güzel gelişme de ülkemizde turizmin farklı şekillerde tüm yıla yayılmış olması. Sağlık, eğitim ve inşaat sektörlerinde de aynı şekilde eleman ihtiyacı bulunuyor. Bunun bir sonucu olarak da iş arayan ve işveren ilanlarında yaklaşık yüzde 30’luk bir artış gözlemliyoruz."

6 Şubat deprem felaketi ve hız kazanan kentsel dönüşüm faaliyetlerinin etkisiyle inşaat sektörü ve sektöre kaynak olan tüm yan sektörlerde ciddi bir istihdam açığı bulunduğuna dikkati çeken Karaboğa, sağlık turizmi ile bambaşka boyuta gelen sağlık sektöründe de yeni açılan hastane ve polikliniklerin personel ve uzman arayışlarının diğer dönemlere göre artış gösterdiğini aktardı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)