adscode
adscode

Selçuk’ta Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Ayrıldı

Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, üniversite yönetiminin talebi ve Bakanlar Kurulu kararı ile Mühendislik ve Mimarlık olarak ikiye ayrıldı. Karar 7 Ekim 2012 tarihli…

Selçuk’ta Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Ayrıldı
Üniversite
28434 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2012/3762 sayılı Bakanlar Kurulu kararında, “Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Mühendislik - Mimarlık Fakültesinin adının Mühendislik Fakültesi olarak değiştirilmesi ve adı geçen Rektörlüğe bağlı olarak Mimarlık Fakültesi kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 7/9/2012 tarihli ve 22448 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 20/9/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.” denildi.
Mühendislik - Mimarlık Fakültesinin ayrılması ile Selçuk Üniversitesi bünyesindeki fakülte sayısının 22’e yükseldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Fakültenin ayrılmasına ilişkin talebi geçtiğimiz aylarda aldığımız senato kararıyla YÖK’e bildirmiştik. YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığının ardından Bakanlar Kurulu da kararımızı onayladı. Böylelikle bünyemizdeki Mühendislik - Mimarlık Fakültesi artık iki ayrı fakülte olarak hizmet verecek. Türkiye’deki birçok üniversitede zaten mühedislik-mimarlık fakülteleri ayrılmıştı. Böylece her iki fakülte bünyesinde bulunan bölümler daha hızlı gelişerek akademik çalışma anlamında daha da rahatlayacak.” dedi.
Mimarlık Fakültesi bünyesinde ‘Şehir Bölge Planlama’ ve Mimarlık bölümleri yer alacak.

www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)