adscode
adscode

Şişli Meslek Yüksekokulu'na Rekor Başvuru

Eğitim hayatına Temmuz 2012'de merhaba diyen Türkiye'nin en yeni okullarından T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, gençlerden yoğun ilgi gördü.

Şişli Meslek Yüksekokulu'na Rekor Başvuru
Üniversite
İlk öğrencileriyle birlikte Ekim ayında kapılarını açmaya hazırlanan okulun 730 kişilik kontenjanına, ek yerleştirme tarihleri olan 27 Eylül-01 Ekim arasında 515 başvuru oldu. T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu böylece sadece dört günde yüzde 71 doluluk oranına ulaşarak, eğitim alanında önemli bir başarıya imza attı. 
İstanbul Şişli Vakfı tarafından yetenekli, yoksul veya kimsesiz çocukları korumak, eğitim ve öğretimlerini tamamlayabilmeleri için gerekli desteği vermek; Türk ekonomisi ve sanayisinin gelişmesinde önemli rolü olan eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, ilk öğrencilerini belirledi. Temmuz 2012’de kapılarını açarak Türkiye’nin en yeni eğitim kurumlarından olan okul, yüzde 100 burs kolaylığı, okurken deneyim ve mezuniyet sonrasında iş imkanı ile de öne çıkıyor. 
















Diplomalı işsizler değil, sektörün ihtiyacı olan gençler yetiştirecekler... İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nun farklı bir eğitim kurumu olduğunu, diplomalı milyonlarca işsiz gencin olduğu ülkemizde, öncelikli hedeflerinin gençleri okurken iş ve meslek sahibi yapmak olduğunu söyleyen Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın, kuruluş aşamasında sektörün beklenti ve taleplerini değerlendirerek istihdam olanağı en yüksek alanlardan oluşanlar programları seçtiklerini, öğrencilerin okula gösterdiği yoğun ilginin öncelikli sebeplerinden birinin de bu olduğunu söyledi. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’na güvenerek geleceğini burada inşa etmeyi seçen tüm gençlere teşekkürlerini sunan ve bu durumdan son derece mutlu olduklarını dile getiren Prof. Dr. Aydın: "İşleyen bir sistem kurduk. Uygulamalı eğitim yapacağız. Moda Tasarımı bölümünde öğrenci ne öğrendiyse eşzamanlı olarak uygulamasını da yapacak. Mimari Restorasyon bölümünde okuyan gençlere Mütevelli Heyet Başkanımız Mustafa Sarıgül, Şişli sokaklarında uygulama alanları tahsis edecek. Sokaklara çıkarak Şişli’nin imajını yeniden yaratmaya katkıda bulunacaklar, öğrendiklerini yerinde uygulayacaklar. Diğer tüm bölümler için de aynı şey geçerli olacak. Türkiye'de ‘arada kalmış’ eleman çok ama ‘ara eleman’ yok. Sektör bizden öğrencileri şimdiden istiyor. O nedenle buradan çıkan öğrencilerimizin iş bulamama gibi bir durumları yok. Biz diplomalı işsizler yetiştirmeyeceğiz." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin ekonomi, endüstri, sağlık ve sosyal alanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli insan gücünü yetiştirmek, bu alanlar başta olmak üzere farklı mesleki alanlardaki istihdam sorunlarını çözmek için konusunda uzman, liderlik vasıflarını haiz, iyi eğitimli elemanların yetişmesini sağlamak amacıyla Şişli Vakfı tarafından kurulan T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, “Moda Tasarımı”, “Bankacılık ve Sigortacılık”, “Yerel Yönetimler”, “Sağlık Kurumları İşletmeciliği”, “Mimari Restorasyon”, “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı”, “Yaşlı Bakımı”,  “Çocuk Gelişimi” ve “Turizm ve Otel İşletmeciliği” olmak üzere dokuz bölümde eğitim verecek. 
Gelir seviyesi düşük gençlere tam burs imkanı...Toplam 32 tecrübeli eğitimcinin görev yaptığı T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nda, öğrencilere yüzde 100, yüzde 50 ve değişik oranlarda eğitim bursu verirken; anlaşmalı bankalar vasıtasıyla da 10 taksitle eğitim kredisi kolaylığı tanıyor. Gelir seviyesi düşük öğrenciler ise tam burs alarak T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nda okuma ayrıcalığına sahip oldu. Beş bin metrekarelik alana yayılan okul, programları destekleyecek sayıda derslik, kütüphane, yüksek teknolojili bilgisayar laboratuvarları ve ender sayıda okulda bulunan fiber internet alt yapısına sahip... 
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)