adscode
adscode

Senin Engelin Benim Yolum

İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Senin Engelin Benim Yolum” projesi, görme engelliler için yollara döşenen sarı bantlar konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Senin Engelin Benim Yolum
Üniversite
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engellilerin sosyal yaşam içindeki konforunu artırmak amacı ile yollara döşenen sarı bantlar, İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin bitirme projesine konu oldu. Sosyal farkındalığı artırmak amacı ile “Senin Engelin Benim Yolum” adlı bir proje hazırlayan öğrenciler, sarı bantlar üzerinde araçlar ve dükkânlar tarafından yapılan işgallerin, görme engellilerin hayatını nasıl zorlaştırdığına dikkat çekmeyi hedefliyor. Bu amaçla engelliler haftası etkinlikleri dahilinde 13 Mayıs saat 10.30’da görme engelliler ile birlikte İzmir Üniversitesi etrafında sarı çizgi ile yürüme etkinliği düzenleyecek olan öğrenciler, aynı gün saat 16.00-19.00 arasında da Forum Bornova’da kurulacak stant ve tango gösterisi ile bilgilendirme yapacaklar.

Tüm İzmirlilerin desteğini bekliyoruz
Projenin İzmir Üniversitesi desteği ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleşmesinin farkındalığın artırılması açısından büyük öneme sahip olduğunu bildiren öğrenciler adına açıklama yapan Semih İnceoğlu, “Herkesin potansiyel bir engelli olduğu düşüncesi ile tüm engelliler ile birlikte yaşamı kolaylaştırmak en önemli görevlerimizin başında geliyor. Hem döşenen sarı bantlar artmalı, hem de vatandaşlarımız bantların kullanımı konusunda daha duyarlı olmalı. Bu nedenle tüm İzmirlilerden projemize destek vermelerini bekliyoruz” dedi. Proje, Semih İnceoğlu, Tuncay Arslan, Mihriban Kara, Neslihan Şenay, Münevver Kırlı, Derya Akyazı tarafından hazırlandı.

Sarı bant nedir?
Görme engelli bireylerin, dokunma duyusuna hitap eden, onları yönlendiren, yön değiştirmesini, ulaşımlarını en kısa ve en güvenli şekilde sağlayan, kabartmalı yüzey şeklinde tasarlanmış bantlardır. Bu bant sayesinde; engelli bireyler yollarını daha kolay bulabilmekte, kendi başlarına güvenli bir şekilde hareket edebilmektedir.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)