adscode
adscode

SEV Liselerinin Spor Festivali Coşkusu

Türkiye’de eğitimde bir buçuk asırlık tecrübeye sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı liseler olan Üsküdar, İzmir, Tarsus ve SEV Amerikan Kolejlerinin öğrencileri SEV Spor Festivali’nde buluştu.…

SEV Liselerinin Spor Festivali Coşkusu
Etkinlikler

Tarsus Amerikan Koleji’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, dostluk maçları yapıldı ve SEV okullarının bir parçası olan spor geleneği güçlendirildi

 

 

 

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı liseler olan Üsküdar, İzmir, Tarsus ve SEV Amerikan Kolejlerinin öğrencileri SEV Spor Festivali’nde buluştu. Dostluk maçlarının, spor ve liderlikle ilgili seminerlerin yapıldığı etkinliğe bu yıl Tarsus Amerikan Koleji (TAC) ev sahipliği yaptı.

 

SEV Spor Festivali’ni organize eden TAC’75 mezunu Milli Basketbolcu Necati Güler, sporun, kökleri 150 yıl öncesine kadar uzanan SEV okullarının bir geleneği olduğunu vurguladı:

“Okullarımız bugüne kadar basketboldan voleybola, atletizmden tenise birçok önemli sporcu yetiştirdi. Birçoğu Türkiye’nin önde gelen kulüplerinde hatta milli takımlarda görev aldı. Milli takımda basketbol oynayan ben de bu geleneğin bir parçası olarak yetiştim. SEV Spor Festivali’ni düzenlememizin en önemli nedeni, bu spor kültürünü ve felsefesini daha geliştirmek ve pekiştirmektir.”

“SPOR FELSEFESİ KAZANDIRMAK”

 

Üsküdar, İzmir, Tarsus ve SEV Amerikan Kolejlerinden ayrı ayrı 6 kız ve 6 erkek öğrencinin festivale katıldığını anlatan Necati Güler, takımların okullara göre değil karma olarak kurulduğuna dikkat çekti:

“Öğrencilerimizi okullarından seçerken sadece spor alanındaki başarılarına değil, aynı zamanda iyi birer öğrenci olmalarına da özen gösterdik. Bu festival sırasınca beş ana spor dalında basketbol, voleybol, tenis, badminton ve atletizm branşlarında müsabakalar düzenledik. Öğrencilerimiz okul olarak rekabet etmek yerine, karma takımlar kurarak yarıştılar. Takımlarını kendileri idare ettiler, başlarında hoca ya da antrenör de olmadı. Öğrencilerimizin sporu da hayatın bir parçası olarak görüp, ona göre kendilerini yetiştirecekleri bir bilinç, bir felsefe vermek istedik. Bu felsefeyi pekiştirmek amacıyla festivalde Elgin Henden ve Berna G. Dayı tarafından ‘Takım Olmak’ ve ‘Yolum Ne Olmalı?’ konularında iki ayrı seminer de verildi.”

SEV Spor Festivali’ni geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Güler, her yıl farklı bir SEV lisesinin festivale ev sahipliği yapacağını da sözlerine ekledi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)