adscode
adscode

Seyrek’e üniversite dopingi!

Beldeyken mahalle yapılınca üzülen Seyrekliler, şimdi bayram ediyor. Gediz Üniversitesi'nin gelmesiyle kısa sürede müthiş değişim yaşandı. Seyrek, hatta Ulukent hiç olmadığı kadar canlı...

Seyrek’e üniversite dopingi!
Özel Eğitim

 

Bir üniversitenin, ekonomiden sosyal hayata çevresini nasıl değiştirdiğinin en çarpıcı örneği Seyrek'te yaşanıyor. Gediz Üniversitesi Kampusü'nün bu eğitim-öğretim döneminde açılmasıyla, Seyrek bir anda canlandı. 2009'daki yerel seçimle belediyesi kapatılıp beldeyken Menemen'e bağlı yerleşim yerine dönüştürülmesiyle bozulan moraller, modern bir bilim yuvasına kavuşulmasıyla düzeldi. Öğrencilerin yarattığı hareketlilikle Seyrek can buldu, şimdi geleceğe umutla bakılıyor.

Peş peşe yeni kafe ve lokantalar hizmete giriyor, mevcut esnaf işlerinin açılmasıyla seviniyor.Gediz Üniversitesi'nin burada eğitime başladığı ilk yılda ortaya çıkan bu tablonun, her sene öğrenci sayısının artmasıyla daha iyi noktaya ulaşacağı belirtiliyor. Seyrek'in yanı sıra Ulukent'in de bu değişimden payını aldığına, orada da benzer hareketliliğin yaşandığına dikkat çekiliyor.

 

Talih kuşu kondu

 

Gediz Üniversitesi Kampusü'nün bulunduğu Seyrek Gazi Mustafa Kemal Mahallesi'nin muhtarı Zekai Baş, başlarına adeta talih kuşu konduğunu söylüyor. Baş, bölgenin kaderinin bir anda değiştiğine işaret ediyor, "Kampus açılır açılmaz çevredeki arazilerin fiyatı 2'ye, kiralar da 3'e katlandı. Daha önce kimse buradan gayrimenkul almak istemiyordu, şimdi ise adeta yarış var. Gediz Üniversitesi bayramı yaşıyoruz. Belediyemiz kapatıldı ama artık üniversitemiz var" diyor.

 

Bu daha başlangıç

 

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, İzmir'e ve Türkiye'ye çok şey kazandırmak için yola çıktıklarını ifade ediyor. Kavuk, Seyrek'e de Gediz bereketi getirdikleri için büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiriyor. Abdullah Kavuk, "Bu daha başlangıç, çok daha iyisi olacak" diye konuşuyor, şöyle devam ediyor:

"Yaklaşık 50 milyon TL harcayarak kurduğumuz modern kampusümüzle bir yandan aydınlık yarınları inşa ederken, bir yandan da çevremize hayat vermeye devam edeceğiz. Şu an birinci sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğü kampusümüz, her yıl aramıza eklenecek yeni gençlerle birlikte cıvıl cıvıl bir şehre dönüşecek. Oradaki hareketlilik, sadece bulunduğumuz Seyrek'e değil, zamanla tüm İzmir'e canlılık, dinamizm ve kazanç getirecek..."

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)