adscode
adscode

Sınav öncesinde ÖSYM’nin kararı doğru mu?!..

Göktan Ay yazdı;Sınav öncesinde ÖSYM’nin kararı doğru mu?!..

Sınav öncesinde ÖSYM’nin kararı doğru mu?!..
Konuk Yazar
Bazı şeyleri anlayamıyoruz. Seçim arifesinde, gençleri ve ailelerini etkileyecek –belki de oyu-  bazı kararlar neden alınıyor? Kafalar neden karıştırılıyor?

Konu ne derseniz, malum, “üniversiteye girecek gençlere, sınavlarda sorulacak soruların cevaplarının açıklanmaması ile ilgili” açıklama…

Bugün, üniversiteye giriş sınavı (YGS) var. 2 milyona yakın  adayın gireceği belirtiliyor... Hem gençler, hem aileleri için önemli bir gün…Her aileyi 4 kişi olarak düşünürseniz, verilen karaların etkilediği sayıyı ve  rahatsızlığı anlayabilirsiniz…Cuma ve Cumartesi günleri türbeler doldu taştı…

Henüz, dershanelerin kaldırılması ile sınavlarda bir değişiklik yapılacak mı? Ya da kaldırılacak mı? Bilinmiyor...

Ancak, tam  sınav öncesinde, ÖSYM tarafından, öğrencileri etkileyecek bir karar  açıklanıyor; “Bundan böyle sınav soruları açıklanmayacak!...”
Niye?

Neden?

Nasıl yani? gibi sorular karşılıksız kalacak gibi gözüküyor. Çünkü, makam kararını vermiş!...

Alın size yeni bir gündem, yeni bir tartışma konusu daha…

Yapılan açıklamalara göre; “”ÖSYM’nin elinde yeterince soru yokmuş.” Ve  “aynı sorular ileriki yıllarda tekrar sorulabilirmiş!”
”Yüzün üstünde üniversite açıyoruz, binlerce mezun veriyoruz” denilmesine/uygulanmasına rağmen, bu açıklama hükümet icraatlarına da ters düşüyor gibi…

ÖSYM de test uzmanları mı kalmadı mı?

Yeterli mezun mu verilemiyor?

Alan ile ilgili uzman mı yetiştiremiyoruz? gibi sorular gündemi meşgul edecek gibi…

Her sınavda birkaç soru yanlış çıkıyordu. Bu yanlışları dershane  öğretmenleri ve basındaki eğitim yazarları kadrolarıyla birlikte değerlendiriyor ve açıklıyordu. Çünkü, onlar öğrencilerinin başarılı olmasını engelleyecek her şeyle ilgileniyorlar, öneriler sunuyorlardı. Elbette, bu durum sakınca! yaratıyordu...

Peki ama;

Yanlış sorular nasıl tespit edilecek?

Kim tesbit edecek?
Gerçi, ÖSYM Başkanı Sn. Ali Demir, “Yanlış varsa, kendimiz bulup iptal ederiz” açıklamasını yapmış ki tabii olarak  kafalarda kuşku yaratıyor…Çünkü, 2010 daki soruşturmanın hala sonucu alınamamış durumda...Bu ülkede; IETS,ÜDS sınavlarındaki usulsüzlüklerin üstü kapatıldı, millet Doç., Prof. oldu.

Bilindiği üzere, sınavlarda 2-3 puan on binlerce adayın yer değiştirmesine yol açıyor. Ayrıca; sorular neden gizleniyor ki?..

Kitapçıkları inceleyemeyen gençler, sınavda ne yaptıklarını, ne kadar soruyu doğru cevapladıklarını nasıl öğrenecekler? Yaz tatilinin sonundaki sonuçların açıklanmasını mı bekleyecekler?

Yazının devamı için tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)