adscode
adscode

Sony Vaio’yu Satıyor

Geçen haftalarda ortaya çıkan söylentilere göre Sony’nin dizüstü bilgisayar kolu olan Vaio’yu satabileceği duyumları alıyorduk...

Sony Vaio’yu Satıyor
Bilim Teknoloji
Vaio’nun taliplerinden birinin ise Lenovo olduğu ancak Sony’nin Lenovo’nun teklifini reddettiği haberleri de sanal ortamda sıkça konuşulan konular arasında yer alıyordu.

En son aldığımız duyumlara göre ise bir Japon yatırım firması Vaio’nun bir kısmının almayı planlıyor. Sony’den yapılan açıklamaya göre ise Vaio PC bölümü açıklanmayan bir meblağ karşılığı bir Japon şirketine satılacak.

Bu anlaşma ışığında şunu anlıyoruz ki Sony bilgisayar ürünleri anlamında geliştirme ve tasarım işlevini sona erdiriyor. Bunu nedeni olarak ise global bilgisayara pazarında yaşanan köklü değişiklikler işaret ediliyor. Bu köklü değişikliklerin Sony’nin Vaio’yu elden çıkarmak istemesinin nedenlerinden yalnızca bir tanesi olduğu söyleniyor.

Sony’nin Vaio’yu elden çıkardıktan sonra mobil cihazlar alanına yoğunlaşması ve çalışmalarını akıllı telefon, tablet gibi ürünler ile alıcı kitlesini tatmin etmesi bekleniyor. Sony ile Japon Endüstri Ortağı arasında yapılan anlaşmada herhangi bir pürüz yaşanmaz ise Temmuz ayı sonuna kadar Vaio’nun satışının tamamlanması bekleniyor.

Japon Endüstri Ortaklığının planları arasında ise Vaio’yu canlı tutmak yer alıyor. Vaio bilgisayarları Japonya da az bir sayıda satılmasına rağmen Vaio’nun yeni sahibi olacak şirketin bu yönde izleyeceği stratejinin ne kadar başarılı olacağını gelecek günlerde göreceğiz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)