adscode
adscode

Sosyal Medya Kullanımında Dünya Rekortmeniyiz!

Google, dünya genelinde internet kullanım alışkanlıklarını anlamaya ve karşılaştırmaya çalışan planlayıcılara yönelik yaptığı "Tüketici Barometresi 2014"ü açıkladı.

Sosyal Medya Kullanımında Dünya Rekortmeniyiz!
Sosyal Medya
Araştırmaya göre internet kullanıcılarının sosyal medya kullanımı tüm dünyada yüzde 40’ın üzerinde seyrederken bu alandaki rekor yüzde 92 ile Türkiye’nin oldu.

Google, 46 pazardaki dijital tüketici yaklaşımlarını Tüketici Barometresi ile paylaştı. Dikkat çeken bulguların yer aldığı araştırmaya göre, Türkiye’deki internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu her gün online oluyor. En yüksek oran yüzde 84 ile 16-24 yaş aralığındaki kullanıcılara aitken, 25-34 yaş yüzde 77, 35-44 yaş arası yüzde 62, 45-54 yaş arası ise yüzde 41 oranında online oluyor. 55 yaş üstündeki internet kullanıcılarının her gün online olma oranı ise bir önceki gruba göre artış göstererek yüzde 62’ye ulaşıyor.

Araştırmaya göre Türkiye'deki internet kullanıcılarının yüzde 41'i günde en az bir kere online video izliyor. Türkiye’yi sırasıyla Arjantin (yüzde 86), Brezilya (yüzde 84) ve Çin (yüzde 83) takip ediyor. ABD ve İngiltere’deki oran ise yüzde 72. Barometre'de yer alan diğer bir bulgu ise Türkiye’de 2012’de yüzde 14 olan akıllı telefon kullanımının 2012’den bu yana yaklaşık 3 katına çıkarak yüzde 39’a ulaştığı yönünde. Türkiye’de alışveriş sürecinin herhangi bir aşamasında araştırma yapmak için akıllı telefonunu kullananlar ise yüzde 37 ile dünyanın en yüksek oranlarından birine ulaşıyor. Bu oranın ABD’de yüzde 21, Almanya ve İngiltere’de ise yüzde 17 olduğu görülüyor.

Konu hakkında konuşan Google Ajans Satış Direktörü Peter Cory görüşlerini şu sözlerle dile getiriyor: “Günümüzde insanlar dijital medyayı oldukça geniş bir yelpazeye yayılan amaçlarla kullanıyor, ancak özellikle çok sayıda ürün ve pazar söz konusu olduğunda hangi kanal ve aktivitelerin daha etkili olduğunu söylemek her zaman kolay olmuyor. Geniş kapsamlı tüketici araştırmalarını temel alarak hazırladığımız son Tüketici Barometresi, tanıklık ettiğimiz bu yeni cesur ve gelişen dijital dünyada tüketicilerin nasıl davrandığını herkesin keşfedebilmesine olanak tanıyor.”

Google tarafından, markaların pazarlama planlamalarını yaparken, güncel tüketici içgörüleri hakkında bilgi sahibi olması amacıyla geliştirilen Tüketici Barometresi, ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Kullanıcılar böylelikle, insanların hangi sıklıkta online olduğunu, internete bağlanabilen kaç cihazlarının olabileceğini, nasıl araştırma ve ödeme yaptıklarını, online videolarının satın alma alışkanlıkları üzerindeki etkisini veya kuşaklar arasındaki online davranış farklılıklarını keşfedebiliyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)