adscode
adscode

Soy Kodu Uymadı Okuldan Atıldılar

Özel Fener Rum Lisesi öğretmeni Kiracepolas, “İki öğrencimizin kayıtları, Rumlara verilen 1 numaralı soy koduna uymadığı gerekçesiyle silindi” dedi.

Soy Kodu Uymadı Okuldan Atıldılar
Eğitim
Rum Vakfı Derneği (RUMVADER), "Azınlık Vatandaşları-Eşit Vatandaşlar" başlığı altında Avrupa Birliği projesi kapsamında dün basınla bir araya geldi. Özel Fener Rum Lisesi ziyareti sırasında okulun Fizik ve Matematik öğretmeni Kosta Kiracepolas, iki kız öğrencinin kayıtlarının, Rumlara verilen 1 numaralı soy koduna uymadığı gerekçesi ile Fatih İlçe Müdürlüğü'nün isteği ile silindiğini söyledi.
Rum cemaatinin insan hakları konusunda Ocak 2013'ten itibaren başlattığı "Azınlık Vatandaşları-Eşit Vatandaşlar" projesi kapsamında, RUMVADER dün basın ile bir araya geldi. Rum cemaatini ve sorunlarını daha yakından görmek amaçlı yapılan, derneğin düzenlediği gezi turunun ilk durağı, Taksim'deki Aya Triada Klisesi oldu. Ardından Fener Aya Yorgi Patrikhane Lisesi, Yoakimion Kız Lisesi, Meryem Ana Hanlı Lisesi, Özel Fener Rum Lisesi ve Edirne Ayo Yorgi Kilisesi ziyaret edildi.

'Soy koduna uymuyorlar'
Özel Fener Rum Lisesi'ne yapılan ziyaret sırasında, Kiracepolas, okul ile ilgili bilgiler verdi. Kiracepolas, "Okulumuzun şu anki toplam nüfusu 52. Yeni çıkan yasa ile, Türk vatandaşı ve Rum asıllı olmayan çocukların kayıtları yapılmıyor. Ancak bu yılki kayıtlarda, biri etnik bakımdan Bulgar olan, diğeri ise Romen kökenli olan öğrencimizin kayıtları, Rumlara verilen 1 numaralı soy koduna uymadığı gerekçesi ile Fatih İlçe Müdürlüğü'nün isteği ile silindi" dedi.

'Benim arkadaşlarım da okuldan uzaklaştırıldı'
Çocuklardan birinin anneannesinin Rum kökenli olduğunu söyleyen Özel Fener Rum Lisesi Matematek ve Fizik dersi öğretmeni Kosta Kiracepolas, 1974 yılında kendi öğrenciliği sırasında soy kodu uygulaması nedeniyle, başka kökenden olan arkadaşlarının okuldan uzaklaştırıldığını belirtti.
Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)