adscode
adscode

Süryanice ve İbranice Kursları Açılacak

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalı tarafından mart ayında sertifikalı Süryanice ve İbranice kursları açılacak.

Süryanice ve İbranice Kursları Açılacak
Eğitim
Süryanice ve İbranice dillerine kayıt yapacak kursiyerlere dersler hafta sonu veya hafta içinde verilecek. Başlangıç seviyesinde olacak program 3 ay devam edecek. Süryanice kursun anlatım dili Arapça ve Süryanice, İbranice'nin ise İngilizce ve İbranice olacak.

Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım kurslarla ilgili olarak "Sami dil ailesinden gelen Süryanice ve İbranicenin Turabdin bölgesinin ana kültür öğelerinden biri. Mardin Artuklu Üniversitesi bu dilleri kendi akademik çatısı altında koruma çabası içinde." Dedi. Enrstitünün en önemli araştırma alanının dil olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Mart ayında açılacak sertifikalı kurslarının bu dillerle ilgili akademik çalışmalarımdan daha geniş bir kitlenin faydalanmasının önünü açacağını belirtti.

Kurs başvuruları ve ilgili resmi işlemler Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından yapılacak. Dersler haftada dört saat olmak üzere Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binası sınıflarında dil bilimi alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)