adscode
adscode

Tarayıcı Oyunları mı Konsol Oyunları mı?

Tarayıcı oyunları ve konsol oyunlarının birçok bakımdan farkı vardır.

Tarayıcı Oyunları mı Konsol Oyunları mı?
Türkiye'den Haberler

Tarayıcı oyunları ve konsol oyunlarının birçok bakımdan farkı vardır. Milyonlarca kişinin severek oynadığı oyunlar kullanıcılarına çok şey kazandırmaktadır. Konsol oyunlarının ve tarayıcı oyunlarının kendine has bazı özellikleri vardır. Hangisini oynamanın size ne kazandıracağını bilirseniz daha doğru karar verebilirsiniz. Tarayıcı oyunları ve konsol oyunları türler bakımından da birbirinden ayrılmaktadır. Konsol ya da tarayıcı oyunlar arasında tercih yapmakta zorlanıyorsanız işe avantajlar ve dezavantajları değerlendirerek başlayabilirsiniz.

Tarayıcı Oyunlarını Kullanmak Zahmetsizdir
Tarayıcı oyunlarında indirme, yükleme, setup gibi terimlerle karşılaşmazsınız. Tarayıcınızı açıp oyun sunucusuna bağlanarak oynamaya başlayabilirsiniz. Bazı oyunlarda üyelik bile gerekmezken bazıları da sadece birkaç adımla üye olmanız istenebilir. Ücretsiz üyelik ve giriş ile tarayıcı oyunları konsol oyununa göre daha avantajlıdır. Konsol veya pc oyunu oynamak için oyun DVD'si, CD'si gibi araca ihtiyacınız olacaktır ki bu araçlar oyuna göre farklı fiyatlandırılmaktadır. Loa II (Leage of Angels 2) gibi tarayıcı üzerinden oynanan oyunlarda üyelik Facebook'la bile hızlıca yapılabilmektedir.

Daha Az İhtiyaçla Daha Keyifli Oyun Tarayıcı Oyunlarında
Konsol ve pc oyunlarında oyunun DVD veya CD'si olmadan çalıştırma çok nadirdir. Konsol oyunlarını genellikle her bilgisayar çalıştırmaz. Kaliteli bir oyun oynama süreci istiyorsanız; oyun bilgisayarı adı verilen fiyat olarak biraz daha yüksek modellerden tercih etmelisiniz. Tarayıcı oyunlarında bu tür detaylarla uğraşmanıza gerek kalmayacaktır. Örneğin League of angels II oynamak için bilgisayar, tablet ya da telefon gibi bir cihaza, tarayıcıya ve flash programına ihtiyacınız olacaktır.

Bilgisayarı Kasmayan Tarayıcı Oyunları
Konsol oyunlarında cihazınızda kurulum dosyaları için yer ayrılmış olması gerekmektedir ki bazı oyunların dosyaları ciddi anlamda büyüktür; bilgisayarda çok yer kaplar. Bu durum bilgisayarınızı yavaşlayıp kullanılmasını zorlaştırabilir. Tarayıcı oyunlarında kurulum dosyaları mevcut değildir. Her şey tarayıcı aracılığıyla gerçekleşir. İnternet hızınızda sıkıntı yoksa tarayıcı oyunlarını donma, kasılma olmadan rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Çok Oyunculu Oyun Oynama
Konsol oyunlarının bazılarında multiplayer oynama şansınız vardır ama bu tür oyunlar genellikle tek oyunculudur ya da multiplayer seçeneğinde karşınızdaki kişi cihazın yönettiği bir şeydir. Tarayıcı aracılığıyla oynana oyunların hemen hepsi çok oyunculu olarak oynanabilir. Çok oyunculu oynamak, oynarken sohbet etmek gibi fırsatlar sunan tarayıcı oyunlarından daha fazla keyif alabilirsiniz. Hatta oyunları arkadaşlarınızla bir araya gelerek oynayabilir; fikir alışverişi yapabilirsiniz.

Tarayıcı Oyunlarında Oyuna Erişim Bağımsızdır
Tarayıcı üzerinden oynanan League of angels II gibi oyunlara erişmek son derece kolaydır. Tarayıcı oyunlarının tamamı internet sitesi üzerinden oynanmaktadır. Platform bağımsızlığı avantajı olan tarayıcı oyunlarında esneklik ve oyuna erişebilme avantajı vardır. Konsol oyunlarında aynı durum geçerli değildir. Önce cihazı açmalı sonra oyunu açmak için oyun ikonuna tıklamalı ve oyunun açılması için bir süre beklemelisiniz. Zaman kavramının daha önemli hale geldiği günümüzde bu tür bekleyişlerle zaman kaybetmeden oyun oynama keyfi yaşamak için tarayıcı oyunları ideal seçimdir. Tarayıcı oyunlarını açmak, oyuna başlamak ve oyunu oynamak gibi oyunun tamamını kapsayan faaliyetlerin hepsi zahmetsiz ve hızlıdır.

Tarayıcı Oyunlarının Grafikleri
Grafikler konusunda ücretli oyunların daha iyi olduğu kabul edilebilir. Yani sağlam bir grafik performansı için parasını ödeyip iyi bir konsol oyunu almak ilk etapta mantıklı gelebilir. Böyle bir tercihle tarayıcı oyunlarının size sunulan tüm avantajlarını tek bir özellikle silip atmış olursunuz. Ayrıca tarayıcı oyunlarında grafikler eskiye oranla günümüzde çok çok iyi durumdadır. Konsol oyunu grafiklerine yetişebilecek kadar kaliteli görseller görebilmeniz bile mümkün. Eskiye gör daha iyi grafiklere sahip olan tarayıcı oyunlarını tercih ederek birçok avantajı da kazanmış olursunuz.

Tarayıcı Oyunun Güncellenen Özellikleri
Tarayıcı oyunlarında oyunun türüne göre bazı özellikler sık sık güncellenmektedir. Güncellemelerle ihtiyaçlara göre oyuna yeni özellikler eklenmesi de mümkündür. Üstelik bu güncellemeleri görebilmek için ekstra bir çaba sarf etmenize gerek yoktur. Konsol oyunlarında bu durumun aksine güncelleme için birçok adımı yerine getirmeniz gerekiyor. Konsol oyunlarının bazılarında güncelleme yapmadan oyunu oynamak imkânsız hale gelebiliyor. Güncelleme yapabilmeniz için her şeyden önce oyunun korsan olmaması gerekiyor. Güncellemenin yüklenmesi için belli bir süre beklemeniz de bir diğer olumsuz taraf. Tarayıcı oyunlarında güncellemeler ücretsizdir, yükleme gerektirmez ve oyuncunun herhangi bir eylem yapmasına gerek kalmadan oyuna eklenmiş olurlar.

Hangi Oyun Türü Sana Göre?
Konsol oyunlarında türler genellikle ayrılmaktadır. Strateji, macera, dövüş, savaş oyunları gibi sınıflandırılmış oyunlarda tüm türleri oynamak istediğinizde birçok oyun almanız gerekmektedir. League of angels II gibi tarayıcı oyunlarında birçok oyun türüne ait özellikleri bir arada görebilmeniz mümkündür. Tarayıcı oyunları kullanıcılarına tüm türlerin heyecanını bir arada yaşattığı için bu kadar çok sevilmekte ve tercih edilmektedir.

Türkçe Oyun Dili Seçeneği
Çoğu konsol oyunu, Türkçe dil desteği ile gelmemektedir. Sonradan ekleme yapılan zahmetli yama işlemleri ile uğraşırsanız belki oyun dilini Türkçe yapabilirsiniz ama bu çeviriler de genellikle tatmin edici değildir. Tarayıcı oyunlarının yapımcıları büyük oranda yurtdışı kaynaklı olsa da oyunları Türkçe dil ile oynamak mümkündür. Oyunu kendi dilinde oynamak oyuncuya birçok şey kazandırır. Oyun başarılı olabilmek için içeriği anlamak ve uygulanacak adımları kendi dilinde okumak önemli avantajlardır. League of angels II de konsol oyun kalitesinde, Türkçe olarak oynanarak bol bol keyif alınabilecek tarayıcı oyunlarından bir tanesidir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)