adscode
adscode

TEOG Hesaplamasına 100’ü Aşkın İtiraz Geldi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde, ortaya çıkan puan hesaplama krizi sürüyor.

TEOG Hesaplamasına 100’ü Aşkın İtiraz Geldi
Eğitim
Kasım ayında yapılan asıl sınavla, mazeret sınavlarına katılan öğrencilerin matematik ve fen testlerinde her sorunun puan ağırlığının farklı olması velileri isyan ettirdi.

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin, birinci dönem ortak sınav sonuçları açıklandığı 20 Ocak Pazartesi gününden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’na 100’ü aşkın sözlü ve yazılı itirazda bulunduğu öğrenildi. Asıl sınavda fen testinde 1 yanlış soru yapan öğrenci 5,5556 puan kaybederken, telafi sınavında bir yanlış yapan öğrencinin 5 puan kaybettiğini belirtildi. Dolayısıyla asıl sınava giren öğrenci 0,5556 puan zarara uğradığı, bunun da liselere giriş puanları hesaplanırken öğrenciler arasında haksızlığa neden olacağı savunuluyor.

İtirazlar için 5 gün süre
28-29 Kasım’da yapılan TEOG’da öğrencilere her dersten 20’şer soru yöneltildi. Değerlendirmenin, öğrencilerin yanlış cevapları dikkate alınmadan 100 tam puan üzerinden değerlendirme yapılacağı, her sorunun değerinin de 5 puan olduğu açıklandı. Ancak, matematik testinden 2, fen ve teknoloji testinden de 1 soru iptal edildi. Yapılan değerlendirmede ise fen ve teknoloji dersi için 100 puan 19’a, matematik içinde 18’e bölünde. Böylece soruların puan ağırlıkları 5’in üzerine çıktı. Ancak, telafi sınavında herhangi bir dersten soru iptali olmadığı için her sorunun ağırlığı 5 puan olarak kaldığı için öğrenciler her yanlış soruda 5 puan kaybetti. Asıl sınava katılan öğrenciler ise, matematik ve fen testinde yanlış soru 5 puandan daha fazla kaybetti. Bu durumun asıl sınava giren öğrenciler açısından haksızlık yarattığını belirten veli ve öğrenciler hem Bakanlığa itiraz dilekçelerini gönderiyor, hem de durumun düzeltilmesini istiyor. İtirazların, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde yapılması gerekiyor.

Hürriyet Eğitim

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)