adscode
adscode

TEOG Takvimi 8.SINIF Velilerini Çok Terletecek

TEOG TAKVİMİ BELLİ OLDU.

TEOG Takvimi 8.SINIF Velilerini Çok Terletecek
Sınavlar
Temel Eğitmden Ortaöğretme Geçiş (TEOG) yerleştirme takvimi MEB tarafından belirlendi.

+Ortak sınav puanları 11.Haziran.2014 Çarşamba günü e-okul’dan açıklanacak.Bu sınavların puanlarına 16-20 Haziran tarihleri arasında itiraz edilebilecek.

+4.Temmuz 2014 tarihinde okulların kontenjanları açıklanacak.

+7.Temmuz.2014 tarihinde YEP(Yerleşmeye Esas Puanlar)ilan edilecek.

+31.Temmuz-8.Ağustos.2014 tarihleri arasında tercihler yapılacak.

Tercih yapacak öğrencilerin karşısına 3 seçenek çıkacak:

                1)Özel Yetenek Sınavı ile yerleştim
                2)Özel Okula kayıt yaptırdım
                3)Tercih yapmak istiyorum

DİKKAT:İlk iki seçenekten birisi işaretlenirse tercih yapılamaz.Bu nedenle,devlet okulu hakkının kaybolmaması için-öğrencinin bir özel okula önkaydı yapılmış olsa bile –mutlaka 3. Seçenek işaretlenmelidir.3. seçeneği(tercih yapmak istiyorum)işaretleyen öğrenci,A grubunda il ve okul türü sınırlaması olmayan 15 tercih yapacak.Bu tercihlere yerleşememe olasılığına karşın öğrenciler ayrıca B grubu(okul türü)tercihini yapmak zorundalar.Bu gruptaki okullar işaretlenmezse bile MEB otomatikman öğrenciyi herhangi bir okula yerleştirebilecek.İşaretlenir ise istenilen okul türüne puan yetmemesi durumunda ikamet edilen yere göreyerleştirme yapılacak.

B Grubu Liseleri:Fen Lisesi,Sosyal Bilimler Liseleri,Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri,Anadolu İHL,Çok Programlı Anadolu Lisesi,Anadolu Lisesi.

+22.Ağustos.2014 tarihinde yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve kesin kayıt yapılacak.

+24.Ağustos.2014 tarihinde okullarda boş kalan kontenjan kalması halinde nakil nbaşvuruları başlayacak.Bu dönem okulların başlama tarihi olan 1”5.Eylül.2014’e kadar sürecek

TEOG TAKVİMİ 8.SINIF VELİLERİNİ ÇOK TERLETECEK
Temel Eğitimde Ortaeğitime Geçiş(TEOG) yerleştirme takvimini MEB,31.Mayıs.2014 tarihinde açıkladı.
İlk kez uygulanacak TEOG Yerleştirme Sistemi’ne göre,A grubunda 15 tercih yapacaklar.Bu tercihlere yerleşememe olasılığına karşın ayrıca okul türlerinin yer aldığı B grubu(Fen Lisesi,Sosyal Bilimler Lisesi,Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri,Anadolu İHL,Çok Programlı Anadolu Lisesi,Anadolu Lisesi)tercihide yapılacak.Öğrenci bu gruptaki okullardan hiçbirisini işaretlemese bile MEB otomatikman öğrenciyi herhangi bir okula yerleştirebilecek.İşaretleme halinde de istenilen okul türüne puan yetmemesi durumunda oturulan yere göre yerleştirme yapılacak.
Yerleştirme işlemleri tamamlanınca ,okullarda boş kontenjanlara nakil başvuruları yapılacak.
EĞİTİMDE TAM BİR YENİ KAOS DÖNEMİ
Kaliteli bir eğitim ve bilimle ülke kalkınmasının sağlanacağı mutlu ve sağliklı bir gelecek nesillerin ancak bu yolla yaratılabileceği cümle alemce bilindiği halde,her hükümet hatta Milli Eğitim Bakanı değiştikçe,eğitim sisteminin değiştirilmesi neredeyse yarım yüzyılı aşkındır”moda” haline geldi.Demekki bu kadar süredir ülke kalkınması ve iyi nesiller yetişmesi istenmiyor.
2013-2014 eğitim döneminde getirilen TEOG Sistemi Yerleştirme Uygulaması 11.Haziranda başlıyor,okulların açılacağı 15 Eylüle kadar sürecek.El  insaf!....
Yukarıda belirttik.Öğrenci B grubu okullarından birini işaretlamezse bile bakanlık otomatik olarak öğrenciyi herhangi bir okula yerleştirebilecek...İSTEK,YETENEK,BİLGİ,BECERİ DEĞERLENDİRMELERİ....?Hakgetire.....
Ayrıca işaretleme halinde de istenilen okul türüne puan yetmemesi durumunda oturulan yere göre yerleştirme yapılacak.
Yani öğrencinin evine İmam Hatip Lisesi yakınsa hoop oraya....
Çok programlı lise yakınsa hoop oraya....
Birde boş kontenjanlara nakil konusu var.Bu işlemdev eski sistemin “okula en son girenin puanı esas alınır”hükmü iptal edildi.Bu durumda iyi Anadolu Liselerine düşük puanlı öğrencilerin girmesi gerçeği çıkıyor.
Anadolu Liselerinin şube kontenjanı da 30’dan 40’a çıkarıkdı
Geçmişinde Köy Enstitüleri gibi olumlu eğitim örneklerini vermiş olan bir ulusa bu eğitim kaosu hiç yakışmıyor.
 Turgut ÜNLÜ
  Eğitimci
 
 
 
 
                                                                                                        
 
 
 
 
               
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)