adscode
adscode

TEOG'da boşuna kıyamet kopartılıyormuş!

​Bakan Avcı'nın NTV'de yaptığı söyleşiyi okudunuz mu? Verdiği bilgiler çok enteresan. Ya ona eksik bilgi sunuluyor ya da sizler her şeyi çok abartıyorsunuz.

TEOG'da boşuna kıyamet kopartılıyormuş!
Günün Yazısı
İsterseniz gelin ne söylüyor ona bir göz atalım: 

"Kamuoyuna yansıyan haberlerin magazine müsait olduğunu kaydeden Avcı, evinden uzakta bir liseye yerleşen ve istemediği hale imam hatip lisesine yerleşen toplam öğrenci sayısının 209 olduğunu belirtti. Bunların da özel okula gitmek istediği ve sistemde kayıtlarının olması nedeniyle, istemedikleri okullara yerleştirildiğini kaydeden Avcı, "Bu ona ek bir külfet, evet naklini alması için bir yorgunluk getirmiş olduk" şeklinde konuştu. "

Gördünüz işte, evinden uzak liseye yerleşen ve istemediği halde imam hatip lisesine gönderilen öğrenci sayısı, hepsi hepsi 209 kişiymiş.
Oysa sadece, Silivri'deki, Şile'deki  bir kaç okulda çok daha fazla öğrencinin varlığından söz ediliyordu. Diğer okulları ve kentleri saymıyoruz...
Eğer sayılar bu kadar az ise kopartılan fırtına, gerçekten de fazlasıyla abartılı. Yok eğer Bakan Bey'e sunulan rakamlarda  bir yanlışlık varsa, onu da bilmek isteriz.
Keşke her şey çok daha şefaf olsa, hangi okula kaç kişi hangi puanla girdi, hangisi kaçıncı tercihine yerleşti, hangisi kendi isteğiyle gitti, hangisini MEB yönlendirdi, hangi kentin, hangi okulun başarı oranı ne, bütün bunlar bilinse, belki de çıkan söylentilerin hiç birine itibar edilmeyecek. 
Ankara'dan nasıl görünüyor, onu bilmeyiz ama İstanbul'dan ya da başka kentlerden görünen, yaşanan sıkıntıların boyutunun 209 kişiyle sınırlı kalmadığıdır!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)