adscode
adscode

Tıp Fakültelerindeki Akademisyen Yetersizliği Meclise Taşındı

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, tıp fakültelerindeki akademisyen sayısıyla ilgili soru önergesi verdi.

Tıp Fakültelerindeki Akademisyen Yetersizliği Meclise Taşındı
Eğitim

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

  

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) verilerine göre 8 tıp fakültesinde akademisyen kadrosu bulunmamaktadır. Bir tıp fakültesinde tek akademisyen bulunurken, başka bir fakültede ise yalnızca 4 akademik personel görev yapmaktadır. Ülkemizde öğrencilerin tercih edebildikleri 111 tıp fakültesinin 10 tanesinde yeterli akademisyen bulunmamasına rağmen 2020 YKS ile sözü geçen fakültelere 550 öğrenci yerleşmiştir. Sağlık uzmanları tıp fakültelerinin fiziki ve akademik donanımını oldukça yetersiz olarak tanımlamasına rağmen yeni fakülteler açılmaya devam etmekte, tıp eğitiminde nicelik kaygıları ile atılan adımlar niteliksiz bir sağlık sisteminin oluşmasına sebep olmaktadır. Politik ve ekonomik kaygılar ile şekillendirilen sağlık sistemi merkezine insanı koymamakta, Covid-19 salgını sebebiyle hastanelerde ortaya çıkan olumsuz tablo iktidarın sağlık politikalarının çöküşünü gözler önüne sermektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. Akademisyen kadrosu bulunmayan tıp fakültelerine yerleşen öğrenciler eğitime nasıl başlatılacaktır?
  2. Akademisyen kadrosu bulunmayan veya yetersiz olan tıp fakültelerine gerekli akademisyen atamaları hangi tarihte yapılacaktır?
  3. Akademisyen atanmayan tıp fakülteleri hangi planlama çerçevesinde açılmaktadır?
  4. 2002 – 2020 döneminde açılan tıp fakültelerinin sayıları ile bu fakültelerin öğrenci kontenjanlarını yıllık temelde açıklar mısınız?
  5. 2002 – 2020 döneminde açılan tıp fakültelerine atanan akademisyen sayılarını atandıkları fakültelere göre ve yıllık temelde açıklar mısınız?
  6. 2020 – 2023 döneminde açılması planlanan tıp fakültelerinin sayısını, kurulacakları illeri ve kontenjanlarını açıklar mısınız?

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)