adscode
adscode

Toplu taşıma kullananlar daha zayıf

İş yerlerine toplu taşıma araçlarıyla gidenler, kendi araçları ile gidenlere göre ortalama 3 kilo daha zayıf.

Toplu taşıma kullananlar daha zayıf
Türkiye'den Haberler
Alman Der Spiegel dergisinin bir haberine göre, London School of Hygiene and Tropical Medicine'den Ellen Flint'in 7 bin 500 İngiliz üstünde yaptığı araştırmada enteresan sonuçlar ortaya çıktı.

Evinden çıkıp arabasına binerek iş yerinin önüne kadar gidip park edenlerin aşırı az devinim ettiklerine dikkat çekilen araştırmada, toplu taşıma araçlarına duraklara gidip binmek, duraklardan iş yerine yürümek bunun şeklinde eylemlerin aşırı devinim edilmesini sağladığı belirtildi.

Hareketsizlik öldürüyor
Alman Federal İstatistik Dairesi'nin yaptığı araştırmaya göre, Almanya'da 2012 yılında çalışanların yüzde 14'ü toplu taşıma araçlarını kullanırken, yüzde 66'sı kendi aracıyla ve yalnızca yüzde18'i bisikletle yahut yaya şekilde işe gidiyor. Uzmanlar, kendi vasıtası yerine toplu taşıma araçlarını kullanmanın, çok kilolarla mücadelede tesirli bir metod olduğuna dikkati çekiyor. Ayrıca, şeker hastalığı, kolesterol ve yüksek tansiyon bunun şeklinde rahatsızlıklarda toplu taşıma araçlarıyla işe gitmek müspet etkiler gösteriyor.

Ortalama 3 kilo daha zayıf
İş yerlerine kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarıyla giden erkekler, araçlarıyla gidenlere göre ortalama 3, kadınlar ise 2,5 kilogram daha zayıf.

Erken ölüm nedenlerinden birisi de hareketsizlik
Harvard Üniversitesi uzmanlarının 2012 yılında yaptırdıkları araştırmaya göre, dünyada her sene 5 milyon insan çok hareketsizlik yüzünden yaşamını yitiriyor. Erken ölümlerde görülen nedenler sıralamasında hareketsizlik 4. sırayı alıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)