adscode
adscode

TOROS ÜNİVERSİTESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Ali Özveren

Rektör: Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek

Kuruluş tarihi: 2009

Bulunduğu il: Mersin

Akademik birimleri: İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Mühendislik olmak üzere 3 fakültesi, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 2 enstitüsü, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Meslek Yüksek Okulu ve Yabancı Diller Hazırlık Okulu bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 3.829

Akademik personel sayısı: 144

Burs olanakları: Yüzde 50 ve yüzde 100 burs imkânları sunan üniversite ayrıca Mersin'de herhangi bir liseden mezun olan öğrencilere yüzde 10 Mersinli Bursu veriyor.

Yurt olanakları: 74 yatak kapasiteli yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: 31

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus Değişim Programları kapsamında İspanya, Polonya, Fransa, Almanya, Litvanya, Portekiz, Letonya, Romanya ve Slovenya ülkelerinde aşağıda isimleri bulunan, toplamda 32 üniversiteyle anlaşması var.

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, ön lisans ve lisans programları 13.430 TL ile 27.820 TL aralığında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Kendisini eğitim, araştırma ve topluma hizmete adayan Toros Üniversitesi’nde, Mühendislik Fakültesi ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde İngilizce eğitim verilmektedir. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nde İntörn Mühendislik Modeli uygulanmaktadır. İntörn Mühendislik Modeli, öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırarak sektörlerin ihtiyaçlarına uygun bilgi ve donananıma sahip mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen bir modeldir. Uygulamanın temel amacı yeni mezun öğrencilerin tecrübe problemini ortadan kaldırarak mesleki yeterliliğe sahip mühendisler olarak onları iş hayatına kazandırmaktır. Derslerini tamamlamış olan mezun durumdaki intörn mühendisler 1 yarıyılı (14 hafta) uygulamalı mesleki eğitim kapsamında firmalarda çalışarak geçirmektedir. Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birisi olan intörn mühendislik uygulaması sayesinde öğrenciler üniversitede aldığı teorik bilgileri pratiğe dökerek çalışma hayatına hazır hale gelmektedir.

Ayrıca Meslek Yüksekokulumuzda İş Yeri Uygulama Modeli uygulanmaktadır. İş Yeri Uygulama Modeli’nin amacı; öğrencilerin üniversitede aldıkları teorik bilgiyi pratiğe dökerek onların tecrübe kazanmasını sağlamaktır. Öğrenciler bölümlerine göre 3. ve 4. Yarıyıllarında, 2 veya 3 gün mesleki eğitim uygulaması kapsamında işyerinde geçirerek mesleki deneyimlerini arttırmaktadır.

İletişim bilgisi: www.toros.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)