adscode
adscode

TÜBİTAK'ın desteklemeye değer bulduğu proje sayısında 9 kat artış

TÜBİTAK Başkanı Ergin, desteklenmeye değer bulunan proje sayısının 10 yılda yaklaşık 9 kat arttığını kaydetti.

TÜBİTAK'ın desteklemeye değer bulduğu proje sayısında 9 kat artış
Bilim Teknoloji
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Ahmet Arif Ergin, "10 yıl önce birkaç yüz proje teklifi alırken bu sene 33 bin proje teklifi alıyoruz. Bunların elemelerini gerçekleştiriyoruz, kıymetlerini tartıyoruz" dedi.

Ergin, TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) Yeni İdare ve Kuluçka Binası Temel Atma Töreni'nde, teknoparkların bilginin teknolojiye ve ekonomik faydaya dönüşmesinde önemli halkalardan biri olduğunu söyledi.

Üniversitelerdeki fikirlerin gelişmesi ve bunların uygulama planına dönüşmesi sürecine değinen Ergin, "Bizde bir deyim var, 'denizi geçip derede boğulmak' diye. Bu kadar fikrin bir araya gelmesinden sonra teknolojinin ekonomik hayata geçme noktasında Türkiye bunun sıkıntısını yaşıyor" diye konuştu.

Ergin, TÜBİTAK olarak Ar-Ge desteklerini hem şekillendirip hem de yakından takip ettiklerini anlatarak, "10 yıl önce birkaç yüz proje teklifi alırken bu sene 33 bin proje teklifi alıyoruz. Bunların elemelerini gerçekleştiriyoruz, kıymetlerini tartıyoruz. Desteklenmeye değer bulduğumuz proje sayısında da yine 10 yılda yaklaşık 9 kat artış görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)