adscode
adscode

Türk Gençleri Girişimcilikte İlk Sırada

Türkiye'nin en kapsamlı gençlik araştırması çarpıcı sonuçları ortaya koyuyor: Y kuşağı kendisini sorumluluk sahibi ve sadık buluyor.

Türk Gençleri Girişimcilikte İlk Sırada
Türkiye'den Haberler

 Holdingler ve ''okul şirket'' özelliğine sahip, gençlerin gelişimlerine  katkıda bulunan şirketler öne çıkıyor. Mezun olduktan sonra kendi işini kurmak isteyenlerin oranı ise yüzde 18.

Universum İdeal İşveren Araştırması 2015, Türkiye'de, 30'dan fazla üniversitede, 34.465 öğrenci ile gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü yapılan araştırmada, ilk defa bu yıl 0-3 yıl arasında iş tecrübesi olan, genç profesyonel Y kuşağı temsilcilerinden 7.672 kişiye de sorular yöneltildi. Böylece Y kuşağının iş hayatına girdikten sonra bakış açısındaki değişimler de ortaya konuldu. İktisadi İdari Bilimler, Mühendislik, Sosyal Bilimler gibi farklı eğitim alanlarından öğrencilere ulaşılarak; fonksiyonlar arasında tercihlerin nasıl değiştiği de araştırıldı.Bu yıl Koç Holding hem İktisadi ve İdari Bilimler, hem de Sosyal Bilimler alanında eğitim gören öğrenciler ve genç profesyoneller arasında birinci sırada yer aldı. Mühendislik ve IT okuyan öğrencilerin birinci tercihi ise Aselsanoldu. Mühendislik ve IT kökenli genç profesyonellerin ideal işveren sıralamasında ilk sırada Google yer aldı.

Universum Ortadoğu Direktörü ve Dinamo Danışmanlık Yönetici Ortağı Evrim Kuran, gençlerin kendilerine ulaşan, dijital dünyada yer alan ve kurum değerlerini yansıtan sosyal sorumluluk çalışmalarını yürüten şirketleri tercih ettiklerini belirtti. Holding yapılarının farklı sektörlerde deneyim kazanma  ve yurt dışına açılım yapabilme imkanı sunmasından dolayı da öne çıktığını söyleyen Kuran, gençlerin girişimci arzularını fark eden ve bunu kurum içinde tatmin edebilen şirketlerin önümüzdeki dönemde tercih edileceğini sözlerini ekledi. 

Araştırma kapsamında, Y kuşağı temsilcilerine kendilerini nasıl tanımladıkları soruldu. Y kuşağı hakkında sadakatsiz, sık iş değiştirir ve sorumluluk düzeyi düşük gibi görüşlerin hakim olmasına rağmen; araştırma kuşaklar arasında sadakat ve sorumluluk kavramlarına bakış açılarının farklı olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılan gençlerin %73'ü kendilerini sorumluluk  sahibi ve sadık olarak görürken; diğer öne çıkan özellikleri arasında %71 oranla network kurabilme becerisi, %55  dikkatli ve %52 meydan okuyan olma yer alıyor.

Universum'un araştırmasında çıkan çarpıcı sonuçlardan birisi de Türkiye'deki öğrencilerin yüzde 18'inin mezun olunca kendi işini kurmayı düşünmelerini söylemeleri. Araştırmanın gerçekleştirildiği 55 ülke arasında, buna en yakın oran yüzde 11 ile Polonya. 

Araştırma sonuçları kapsamlı olarak 6 Kasım'da, Shangri-La Bosphorus İstanbul Oteli'nde düzenlenecek İşveren Markası Konferansı People Make the Brand 2015'te sunulacak. 

Universum İdeal İşveren Araştırması Hakkında

26 yıldır, 55 ülkede milyonlarca üniversite öğrencisi, yeni mezun ve genç profesyonelin katılımıyla işveren markası araştırmaları yapan Universum, dünya genelinde 2.200 üniversite ile işbirliği halindedir. Bu sene Türkiye'de  30' dan fazla üniversitede, 34.465 üniversite öğrencisi ve 0-3 yıl arası iş tecrübesi olan 7.672 genç profesyonelden içgörü toplayan Universum'un araştırmalarında ağırlıklandırma üniversite ve fakülte faktörleri baz alınarak yapılır.

İktisadi ve İdari Bilimler Öğrencilerine Göre Türkiye'nin İdeal İşverenleri 2015

1- Koç Holding

2- Sabancı Holding

3- Türk Hava Yolları

4- Google

5- Microsoft

6- Doğan Holding

7- Türkiye İş Bankası

8- The Coca Cola Company

9- Unilever

10- Ziraat Bankası

 

Sosyal Bilimler Öğrencilerine Göre Türkiye'nin İdeal İşverenleri 2015

1- Koç Holding

2- Türk Hava Yolları

3- Sabancı Holding

4- Google

5- TÜBİTAK

6- Microsoft

7- Samsung

8- Doğan Holding

9- IKEA

10- Eczacıbaşı Grubu

 

Mühendislik ve IT Öğrencilerine Göre Türkiye'nin İdeal İşverenleri 2015

1- Aselsan

2- Google

3- Microsoft

4- Koç Holding

5- Türk Hava Yolları

6- TÜBİTAK

7- Sabancı Holding

8- Samsung

9- TAI (TUSAS)

10- Roketsan

 

Genç Profesyonellere göre Türkiye'nin İdeal İşverenleri 2015İktisadi ve İdari Bilimler

Koç Holding

Google

Sabancı Holding

Türk Hava Yolları

Unilever

Microsoft

The Coca Cola Company

Ziraat Bankası

Eczacıbaşı Grubu

Procter & Gamble (P&G)

Genç Profesyonellere göre Türkiye'nin İdeal İşverenleri 2015- Sosyal Bilimler

Koç Holding

Türk Hava Yolları

Google

TÜBİTAK

Sabancı Holding

Microsoft

The Coca Cola Company

Eczacıbaşı Grubu

Aselsan

Doğan Holding

 

Genç Profesyonellere göre Türkiye'nin İdeal İşverenleri 2015Mühendislik ve IT

Google

Türk Hava Yolları

Microsoft

Aselsan

Koç Holding

TÜBİTAK

Unilever

Turkcell

Sabancı Holding

Siemens


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)