adscode
adscode

Türkiye'nin Einstein'ı Oktay Sinanoğlu Yaşamını Yitirdi

"Türk Einstein"ı olarak adlandırılan kuramsal kimyacı ve moleküler biyolog Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu tedavi gördüğü ABD'de hayatını kaybetti. Açıklama, Washington'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan…

Türkiye'nin Einstein'ı Oktay Sinanoğlu Yaşamını Yitirdi
Bilim Teknoloji

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabından, "Prof. Oktay Sinanoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Cenazesinin ülkemize nakli için Miami Başkonsolosluğumuz gereken işlemleri takip ediyor" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Einstein'ı olarak adlandırılan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, geçtiğimiz günlerde ABD'de kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı.

Önceki gün solunum cihazından ayrılıp kendi kendine nefes almaya başladığı açıklanan sinanoğlu için sonrasındaki birkaç günün kritik olduğu belirtilmişti.

26 yaşında "profesör" olan Oktay Sinanoğlu, dünyanın en iyi üniversitelerinden Yale'de bu ünvanı kazanan en genç öğretim üyesiydi.

Dünyada moleküler biyoloji dalının ilk profesörlerinden biri olan Sinanoğlu, 2011 yılında hayatını kaybeden sanatçı Esin Afşar'ın da ağabeyiydi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)