adscode
adscode

Twitter 140 karakter sınırlamasını kaldırabilir

​Mikroblog sitesi Twitter, kullanıcıların daha uzun gönderiler paylaşabileceği yeni bir ürün üzerine çalıştığını açıkladı.

Twitter 140 karakter sınırlamasını kaldırabilir
Sosyal Medya
Twitter’ın bu değişiklikle daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşma ve dolayısıyla reklam sayısını artırma gibi planları olduğu söyleniyor. Twitter yöneticilerinden Jack Dorsey ise yeni ürünün geniş kitlelere çok da cazip gelmeyebileceğini, çünkü anlaşılmasının ‘biraz zor’ olduğunu belirtiyor.

Twitter’ın Temmuz’da yaptığı açıklamaya göre, mikroblogun aylık aktif kullanıcı sayısı 316 milyon. Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısı 1,5 milyar, Instagram’ınki ise 400 milyon, kıyaslama yapmak gerekirse… Kullanıcı rakamlarına bakınca Twitter’ın kendini daha çekici hale getirme çabaları, rahatsız edici ve tehditkar mesajları kontrol altına alma uğraşları, Google arama sonuçlarında artık atılan tweetlerin de gözükmesi vs daha iyi anlaşılıyor. Yine Twitter’ın açıklamasına göre ana sayfada da yenilikler yapılması; etkinliklerden canlı video ve fotoğrafların öne çıkarılması planlanıyor. Anlaşılan bayağı yoğun bir dönem geçiriyor Twitter çalışanları.

Geçen ay Twitter direkt mesajlaşma uygulamasındaki karakter sınırlamasını artırdığını açıklamıştı; 140 karakterden 10.000 karaktere… Facebook Messenger’ın karakter sınırlaması da 20.000. Aşırı uzun yazanların bilmesinde fayda var.

Karakter sınırlamasının korunmasını isteyenler de var. Twitter’ın ilk ve en büyük yatırımcılarından Chris Sacca, 140 karakter limitinin ‘kutsal’ olduğunu söylüyor mesela. Ama diğer yandan daha çok kullanıcıya ulaşabilmek için bazı fedakarlıklar yapılmasını da savunuyor. Haziran’daki yazısında 1 milyar kullanıcının Twitter’ı denediğini ama fazla takılmadığını; tweet’lere entegre edilmiş bir uygulamanın daha uzun gönderilere imkan vereceğini ve böylece mikroblogun daha fazla kişiye çekici gelebileceğini söylemişti.


bilgicagi.com
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)