adscode
adscode

Üç ilde eğitim faaliyetlerine ara verildi

Niğde, Bingöl ve Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine ara verildi.

Üç ilde eğitim faaliyetlerine ara verildi
Eğitim

Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm eğitim ve öğretim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine bugün ara verildiğini bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların ve öğrencilerin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere tüm eğitim ve öğretim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 26 Ocak Çarşamba günü ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler ile hamile personelin de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bingöl'de özel eğitim merkezlerinde eğitime 3 gün ara

Bingöl'de de etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime 3 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, il genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, halk eğitim merkezleri, kreş ve bakımevleri 26, 27, 28 Ocak'ta tatil edildi.

Kamu kurumlarında görevli engelli personel ile hamileler de aynı günlerde idari izinli sayılacak.

Niğde

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar başkanlığında olağanüstü toplanarak, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelebilecek risklere karşı tedbirli olunması, trafik yoğunluğunun azaltılması ve güvenliğin sağlanması ile vatandaşların sağlığının korunması amacıyla daha önce alınan önlemlere ek bazı karar aldı.

İl genelinde faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri, kreşler ve gündüz bakım evlerinde 26-27 Ocak tarihleri arasında 2 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi kararlaştırılan toplantıda, şu kararlar alındı:

"Bu kapsamda 6 yaşından küçük çocuğu olan kadın kamu çalışanlarının anılan tarihlerde 2 gün süreyle idari izinli sayılmalarına, kronik rahatsızlığı bulunan (kanser hastaları, organ nakli olan ve organ yetmezliği bulunan, KOAH, kalp ve serebrovasküler hastalığı olan) kamu çalışanlarının 2 gün süreyle idari izinli sayılmalarına, 'istisnai kurumlar' olarak nitelendirilen ve sürekli sunulması gereken hizmetleri icra eden İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı tüm birimler ile İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet Müdürlüğü, itfaiye, Orman Müdahale, Karayolları, belediyeler ve İl Özel İdaresi müdahale birimlerinde görev yapanlar ile Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli personelden kurumlarınca çalışmalarına ihtiyaç duyulanların yöneticilerince belirlenerek idari izin uygulamasından istisna tutulmasına, karar verilmiştir."

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)