adscode
adscode

Ücretli öğretmen okulu yeniledi

​Konya'da kullanılmayan ve harabe haline gelmiş okul binasını, ücretli öğretmen İbrahim Keklik'in çabasıyla baştan aşağı yenilendi.

Ücretli öğretmen okulu yeniledi
Eğitim
Çumra İlçesi’ne bağlı Yeni Mescit Mahallesi İlkokulu’na ücretli öğretmen olarak görevlendirilen İbrahim Keklik, 4 yıl önce geldiğinde okulun tahta, sıra, masa, sandalye gibi eğitim öğretimin öncelikli gereçlerinin hiçbirinin olmadığını söyledi.      
Keklik "Burası, içinde yabani hayvanların yaşadığı metruk bir bina haline gelmiş. Durum içler acısıydı. O gün kendimize, burayı tam donanımlı bir eğitim kurumu haline getireceğimize söz verdik" dedi.
      
Köy halkıyla beraber harekete geçtiklerini, hayırseverlerden de destek aldıklarını belirten Keklik "Şeref köşesi ile sıraları bir spotçudan aldık. Ana sınıfını açtık, halıları camimizin eskiyen halıları. Selçuk Üniversitesi bilgisayarlarını geri dönüşüme gönderiyormuş. Biz araya girdik, çocuklarımızın faydalanacağını söyledik. Sağ olsun onlar da uygun buldu, bilgisayar sistemi geldi. Üniversite öğrencilerinin desteğiyle kalorifer sistemi kuruldu. Eğitim öğretim açısından hiçlik yaşayan okulumuz, desteklerle 4 yılın sonunda tam donanımlı bir eğitim kurumu haline geldi" diye konuştu.
      
İlk günlerde yaşadıkları sıkıntıları da anlatan İbrahim Keklik, ana sınıfında oyuncak olmadığı için çocukları eğlendirmekte zorluk çektiklerini, bir ipin ucuna bağladıkları çöpü bahçede gezdirip önce köpek, sonra kuş yaptıklarını dile getirdi.
      
Görev süresi sona eren Keklik, öğrencilerine son kez karnelerini dağıttı. Mahalle halkı da okulun bugünkü haline gelmesindeki katkılarından dolayı İbrahim Keklik ve hayırseverlere teşekkür etti.
Kaynak: AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)