adscode
adscode

UNESCO: ‘Okullarda akıllı telefon yasaklansın’

UNESCO, fazla cep telefonu kullanımının düşük eğitim performansıyla bağlantılı olduğuna ve yüksek ekran süresinin çocukların duygusal istikrarı üzerinde olumsuz etkiye sahip olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu açıkladı.

UNESCO: ‘Okullarda akıllı telefon yasaklansın’
Dünyadan Haberler

Açıklamayı, yeni yayımladığı “2023 Küresel Eğitim İzleme” raporunda yapan UNESCO, öğrencilerin okullarda akıllı telefon kullanmasının yasaklanması için küresel çağrıda bulundu. Bu çağrının gerekçesi, “Eğitimin aksamasını önlemek, öğrenmeyi iyileştirmek ve çocukların siber zorbalıktan korunmasına yardımcı olmak” şeklinde açıklandı.

‘Eğitim, insan merkezli olmalı’

UNESCO’nun telefon yasağı çağrısının, yapay zekâyı da içeren dijital teknolojinin her zaman “insan merkezli bir eğitim vizyonu”na tabi olmasına dair mesaj verdiği belirtildi. Bu kapsamda “Dijital teknoloji asla öğretmenlerle yüz yüze etkileşimin yerini almamalı” denildi.

Türkiye’de sınıfa alınmıyor

Türkiye’deki okullarda öğrenciler telefon, tablet, bilgisayar gibi bilişim araçlarıyla sınıflara alınmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde “Öğrencilerin eğitim ortamlarına bilişim araçlarıyla girmemesi esastır” deniliyor. Ama ders aracı olarak kullanılması, öğrencilerin özel durumları gibi hususlar dikkate alınarak öğretmenin bilgisi dahilinde bilişim araçlarının kullanılmasına izin veriliyor. Uygulamada karar okul yönetimlerine bırakılmış. Birçok okulda ilk derse girerken öğrencilerin telefonları toplanıyor, son dersten sonra dağıtılıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)