adscode
adscode

Üniversite diplomalarını çöpe atan adam!

​Azeri şirket Socar’ın Türkiye CEO’su Kenan Yavuz Twitter hesabından tam 17 tweet paylaşarak, YÖK’ü ve üniversiteleri topa tuttu. Yavuz, “Gelen CV’leri çöpe atıyorum kapım üniversitelilere kapalı” dedi.

Üniversite diplomalarını çöpe atan adam!
Milliyet Diyalog
Peki ne tepki geldi?
YÖK, o, önce kendine baksın popüler olmaya çalışıyor diyerek ciddiye almadı. Üniversiteler de mikrofon uzatmasanız görüş açıklamıyor. Oysa üniversitelerimiz, ne YÖK ve rektörlerin iddia ettiği gibi çok iyiler ne de Yavuz’un söylediği gibi yerlerde sürünüyor. Dünyanın her yerinde de, çok iyi üniversiteler olduğu gibi çok sıradan olanlar da var.
Bizde de durum farklı değil.
Örneğin dünyanın en iyi üniversitelerinin bulunduğu ABD’de bile fazlasıyla gecekondu üniversite bulunuyor. Ama asıl önemli olan, üniversiteleri eleştirenlerin, bu konuda ne yaptıkları? Üniversitelere ne kadar donanım desteği sağlıyorlar, ne kadar stajyer alıyorlar, ne kadar burs veriyorlar?..
Bir de Batılı şirketlerle, kendilerini bu konuda karşılaştırsınlar!..
Ne dedi?
l YÖK denilen kurum aileleri ve çocuklarımızı kandırmaktan vazgeçmelidir. Üniversite! bitirip ortalığa dökülen milyonlarca genç var.
l Buradan YÖK’e sesleniyorum, gelecek üç yıl içinde binlerce meslek eğitimli işçi istihdam edeceğim. Üniversite mezunlarına ise kapım kapalı.
l Ailelere sesleniyorum, Sitcom Üniversitelere çocuklarınızı gönderip hayatlarını karartmayın. İş bulamazlar.
l Üzülerek söylemek zorundayım, lütfen bana Üniversite! mezunu CV yollamayın. Bakmadan çöpe atıyorum.
l Meslek Yüksek Okulları ve teknik meslek eğitimi teşvik edilmeli, teknik olmayan Meslek Yüksek Okulları kapatılmalıdır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)