adscode
adscode

Üniversite Yurdunda ki Sıcak Su Eylemi Üzerine Yurtkur‘un Basın Açıklaması

Ege Üniversitesi kampüsü içinde yer alan öğrenci yurdundaki yüzlerce üniversiteli, yaklaşık iki aydır sıcak su yokluğu yaşadıklarını, kaloriferlerin de yanmadığını belirtip, yaşadıklarını protesto edip,…

Üniversite Yurdunda ki Sıcak Su Eylemi Üzerine Yurtkur‘un Basın Açıklaması
Özel Eğitim

Alkışlarla protestolarını sürdüren öğrenciler, "Yaklaşık iki aydır düzenli olarak sıcak su verilmiyor. Verilen sıcak su da 5 dakika sonra tekrar soğumaya başlıyor. Birçok kez de ne sıcak ne de soğuk su akıyor. Sefil bir hayat yaşıyoruz. Bazı katlarda ise kaloriferler ya hiç yanmıyor, ya da çok az yanıyor. Montlarımızla uyumak zorunda kalıyoruz. Yöneticilere birçok kez dilekçe vermemize rağmen sıcak su ve kalorifer sorunu bir türlü çözülmedi. Yaşadığımız sorunlar çözülene kadar eylem yapacağız" dediler. Kapı önünde açıklama yapan öğrenciler, oturma eylemi yapan arkadaşlarına destek vermek üzere yemekhane bölümüne geçti.

MÜDÜRDEN GELEN AÇIKLAMA ŞÖYLEYDİ:

Ege Üniversitesi'ndeki öğrenci yurdunda kalan öğrencilerinin protestosu üzerine açıkalama yapan Yurt Müdür Vekili Ali Haydar Kilis, "Kazan sisteminin doğalgaz sistemine geçmesiyle birlikte bloklara sıcak su sistemi aksadı. Biz elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Yüklenici firmanın işi bırakıp gitmesiyle birlikte yapım çalışmaları başka bir firmaya verilmiştir. Bazı teknik sorunları çözebilmek için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

(DHA)

 

 

                         YURTKUR'UN BU HABER ÜZERİNE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Kurumumuza bağlı İzmir Ege Üniversitesi kampusu içinde yer alan Bornova Yurdu’nda öğrencilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla fuel-oilden doğalgaza dönüşüm çalışmaları sebebiyle sıcak sular son iki gündür sınırlı saatlerde verilebilmiştir.

            Kurumda sekiz yıl önce sadece belli gün ve saatlerde sıcak su verilirken, son sekiz yıldır yurtlarımızda 24 saat kesintisiz sıcak su verilmektedir.

İzmir Bornova Yurdunda çalışmalar tamamlanarak problem giderilmiş ve bugünden itibaren (15.12.2011) 24 saat süreyle düzenli sıcak su verilmeye başlanmıştır.

 

Açıklamamızın kamuoyuna duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

 

 

 

 

    Hasan ALBAYRAK

    Genel Müdür

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)