adscode
adscode

Üniversitelilerden 351 Sosyal Sorumluluk Projesi

Türkiye’deki birçok üniversite öğrencisinin Çevre, Eğitim, Sağlık, Spor, Kültür Sanat ve Toplumsal alanlar için başvuruda bulunduğu 351 proje için 7 Mayıs’ta gerçekleştirilen jüri toplantısı ile değerlendirme…

Üniversitelilerden 351 Sosyal Sorumluluk Projesi
Etkinlikler
Kredi Kayıt Bürosu’nun, üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk konularındaki farkındalıklarını ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı ve yoğun ilgi gören “Hayal Edin Gerçekleştirelim” yarışmasında son dönemece girildi. Türkiye genelindeki ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin Çevre, Eğitim, Sağlık, Spor, Kültür Sanat ve Toplumsal konu kategorilerinde toplam 351 proje başvurusunda bulunduğu yarışmada,  gerçekleştirilen jüri toplantısı ile değerlendirme süreci başladı.

Türkiye genelindeki ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin Çevre, Eğitim, Sağlık, Spor, Kültür Sanat ve Toplumsal konu kategorilerinde toplam 351 proje başvurusunda bulunduğu yarışmada,  gerçekleştirilen jüri toplantısı ile değerlendirme süreci başladı.

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ sosyal sorumluluk yarışmasında son dönemece girildi. Türkiye’deki birçok üniversite öğrencisinin Çevre, Eğitim, Sağlık, Spor, Kültür Sanat ve Toplumsal alanlar için başvuruda bulunduğu 351 proje için 7 Mayıs’ta gerçekleştirilen jüri toplantısı ile değerlendirme süreci başladı.

Başvuruların ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Antalya ve Denizli’deki üniversitelerden yoğunlaştığı yarışmaya 45 farklı ildeki üniversiteden katılım gerçekleşti. Devlet üniversitelerinin 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin daha yüksek katılım gösterdiği yarışmada, başvuru projelerinin toplumsal, çevre ve eğitim konularında yoğunlaştığı göze çarptı.

Tüm başvuruların 100’lük puan sistemi baz alınarak ön elemeye tabii tutulması sonucunda belirlenen her kategorideki ilk  5 proje jürinin değerlendirilmesine sunuldu. Yapılan toplantıda  6 kategorideki toplam 30 proje değerlendirildi. Sağlık kategorisinde Alzheimer hastalarına ve kan bağışına yönelik, toplumsal  kategoride ise engelli vatandaşlar için tasarlanmış projelerin yoğunluk kazandığı başvurular arasından kategori birincileri ve her kategorinin en başarılı 3 projesi belirlendi. Bundan sonraki aşamada belirlenen bu 18 proje içerisinden sosyal medya birincisini seçmek üzere sosyal medya üzerinden halk oylamasına sunulacak.

Facebook üzerinden 15 Mayıs- 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek  halk oylaması ardından 5 Haziran’da gerçekleşecek Ödül Töreni ile yarışmanın 8 ödülü sahiplerini bulacak.
Sosyal medya birincisi ile her kategoride jüri üyelerinden en yüksek oyu alan projelerin her biri 5.000 TL’lik para ödülünü kazanacağı yarışmada, kategori birincileri arasından jüriden en yüksek puanı alan proje de “İngiltere’de 2014 Yaz Dönemi Eğitim Programı”nı içeren  büyük ödüle hak kazanacak. Tüm kategori birincilerine ödüllerin yanısıra Kredi Kayıt Bürosu’nda staj yapma imkanı sağlanacak.

Her kategoride en başarılı bulunan 3 proje ve sahipleri
Çevre Kategorisi:
“Beni Geri Döndür” - Zeliha Şit (Ege Üniversitesi, İzmir)
 “Geri Dönüşüm- Çevreci Döngüm”- Tuğba Biçer ( Yeditepe Üniversitesi, İstanbul)
“Atık  Toplayıcılığı İş Kıyafeti”-  Burak Ekici (Mevlana Üniversitesi, Konya)  
Eğitim Kategorisi:
“Geleceğin Masum Renkleri”- Sema Çelikkaya ( Akdeniz Üniversitesi, Antalya)
“Köyde Genç”-  Ahmet İbrahim Polat ( Melikşah Üniversitesi, Kayseri)
“Paylaş bir Selfie”- Hakan Menekşe (Anadolu Üniversitesi, Eskişehir)
Kültür Sanat Kategorisi:
“Anadolu Sanatçı Dolu”- Eda Sur (Bilgi Üniversitesi, İstanbul)
“Daha çok Okuyan İstanbul” -  Aydoğan Ağırbaş (Koç Üniversitesi, İstanbul)
“Bir Destekle Bin Umut Yeşert”- Aybike Avcı (İstanbul Üniversitesi)
Sağlık Kategorisi:
“Kan Bankası”- Emine Yargı (İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi)
“Kan Bağışı Mobil Uygulaması”- İbrahim Erkaplan (Kocaeli Üniversitesi)
“Hayat Hatırlanınca Güzel”- Didem Polat (İzmir Yaşar Üniversitesi)
Spor Kategorisi:
“Genç Sporcu Eğitimi”-  Muharrem Tantaoğlu (Okan Üniversitesi, İstanbul)
“Spor Engel Tanımaz”- Fatih Mancır (Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul)
“Bisikletime Yol Açın- Salih Aydın (İstanbul Üniversitesi)
Toplumsal Kategorisi:
“Mavi Mekan Mobil Uygulaması”- Basri  Gündoğdu (Doğuş Üniversitesi, İstanbul )
“Onların Sesi Biz Olalım”- Beste Arabacı ( Pamukkale Üniversitesi, Denizli)
“Toplumdan Sivil Topluma”- Orhan Genç (Sabancı Üniversitesi, İstanbul)


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)