adscode
adscode

Veliler Okullarına Sahip Çıktı

ENKA velileri okullarına sahip çıktı.

Veliler Okullarına Sahip Çıktı
Eğitim
Veliler Okullarına Sahip Çıktı


Önceki gün bir velimizin okullarla ilgili izlenimlerini paylaştık. 
İstedik ki herkes kendi açısından gezdiği, gördüğü, okuduğu, mezun olduğu okulları değerlendirsin, izlenimlerini diğer velilerlerle de paylaşsın.
Bu dünyanın her yerinde böyle.
Herkes görüşlerini paylaşır ya da yıldız verir ki, bir anlamda otokontrol sağlansın.
İçlerinde abartıya kaçacak şekilde övenler de oluyor, yine aynı şekilde abartılı bir şekilde eleştirenler de...
Eleştiriler sadece eğitimle sınırlı olsa elbette kabul edilebilir ama bazen sınırlar aşılıyor.
En acımasız olanı da, öğrenci ve velilere yönelik olanlar.
Gazeteci olarak bizler eleştirinin her türlüsüne alıştık ama eğitim söz konusu olunca her şeyin çok daha ölçülü olması gerekiyor. Ama alışacağız.
Eleştirinin hakaret olmadığını öğreneceğiz...
İsmi bizde saklı olan velimizin okullara yönelik görüşlerini paylaşırken de, dışarıdan farklı bir bakış açısı olarak değerlendirdik. 
Her okul, hemen kızma yerine, kendisine farklı dersler çıkarabilirdi. 
Eğer ortada bir yanlış anlama varsa, niye böyle bir izlenim ortaya çıkmış ki diye araştırabilirdi.
Hiç bir okula karşı bir kasıt olmadığı için söz konusu Veli'nin görüşüne yer vermiş ve diğer velilerin de kırıcı olmayacak izlenimlerini paylaşmalarını istemiştik.
Gelen görüşleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...
İşte ENKA Veli'lerinden gelen görüşlerden bazıları?
(Bu arada kendilerini üzdükleri için, okul okul dolaşıp görüşlerini paylaşan velimiz adına kendilerinden özür dileriz. Amaç birbirimizi üzmek değil, görüş alışverişi olmalı. Bizim öncelikli kuralımız, saygı sınırlarının aşılmamasıdır...)


"Biz Okulumuzdan Çok Memnunuz

Enka hakkında bir velinin yazısını sitenizde paylaşmışsınız ve Enka veli grubunda bu yazıyı okurken inanın çok üzüldüm. Sizin bu yazıyı nasıl olur da paylaştığınızı hiç ama hiç anlayamadım. 
Ben bir Enka velisiyim. İki oğlum da Enka’da okuyor. Biri 14 diğeri ise 11 yaşında. 4 yaşından beri Enkadalar ve evet büyük oğlumu doğduğu zaman Enka’ya yazdırdım yoksa giremiyordu. Ağustos sonu doğduğu için de anca sırası geldi! Diğer oğlum ise kardeş kontenjanından okula kabul edildi. İnanın birçok arkadaşım internet sitesinde kayıt formunu geç doldurduğu için çok pişman çünkü çocukları Enka’ya giremedi…

Ben şahsen Amerika’nın en iyi okullarından biri olan Tufts’tan mezun oldum ve çocuklarımın da üniversite eğitimlerini Amerika’da alabilmeleri için Enka’nın İstanbul’daki en iyi okullardan biri olduğuna inanıyorum. Büyük oğlum bu sene TEOG’da gayet başarılı oldu. Tabii ki Enka’da aldığı eğitim sayesinde! İsteseydi Avusturya Lisesi veya Fransız okullarına da geçebilirdi ancak Enka’da tam burs kazandığı için ve Enka IB verdiği için bu okulda devam etmeye karar verdi. Eminim 4 sene sonra da çok iyi bir üniversiteye girecek. Dilerseniz bu sene Enkadan kaç kişi yurtdışında en iyi 10 üniversiteye girdi sizinle paylaşırım. Bu çocukların hepsinin mi ailesi zengin ? Hepsi mi okullara para verdi ? Böyle birşey sizce mümkün mü ? 

Enka velileri arasında birçok Robert kolej mezunu arkadaşım var. Annem de Robertten mezun ve mutlaka torunlarının Enka’dan mezun olmasını istiyor. 
Yani bir velinin saçmasapan yazılarını okumak, eğitim seviyesi bu kadar iyi olan bir okulu yerden yere vurması olacak iş değil. Bir daha yazı paylaşırken daha dikkatli olmanızı rica ederim."


"Ne Zenginiz Ne de Ünlüyüz!

Enka Okulları ile ilgili yayınınızı gördüm. Açıkçası çok üzüldüm.
14 yıldır velisiyim. Oğlum mezun oldu, kızım bu yıl liseye başlayacak. Üstelik de ne ünlü ne de çok zengin bir aileyiz. Ama Türkiye koşullarında hiç zengin değiliz de diyemem, çok şükür eşimle profesyonel çalışıp, çocuklarımızı İstanbul’da özel okulda okutabilecek olmak da zenginliktir bence. Unutmadan, herhangi bir estetik operasyon da geçirmedim:). 

Evet, mükemmel bir okul değil, evet ücretini hak ediyor mu tartışılır şu an Türkiye’de olan her özel okul gibi.

Ama yazılanlar sahiden çok yaralayıcı, ve yanlı. Belli ki yazanın ya çok ciddi bir yarası var ya da başka bir şey!
Ne bahsedildiği gibi bu kadar çok ayrılan çocuk var ne de pişmanlık! Evet belli bir zengin çocuğu var ama hiç bir zaman yazıldığı gibi olmadı.
Ne de anaokulunda bahsedildiği gibi kapıdan kolunu sallayan giriyor, ne da koşa koşa kaçanlar. 


Şöyle bir not yazmışsınız da, ciddiye mi alsam emin olamadı:

Tüm velilerimizden hakkında bilgi sahibi oldukları okullar için izlenimlerini bekliyoruz. Böylece okul seçiminde birçok insana fayda sağlanmış olabilir.

Not: İzlenimlerini paylaşırken okulları, mezunları, öğrenci ve velileri incitmeyecek yorumlar olması da önemlidir."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)