adscode
adscode

'Yabancı Dil Küçük Yaşlarda Öğrenilir'

Yöneliş Koleji’nde, iki dilli yabancı dil eğitimi programı tanıtıldı.

'Yabancı Dil Küçük Yaşlarda Öğrenilir'
Özel Eğitim

 

 

İzmir Yöneliş Koleji ile Amerikan Derneği Dil Okulları, yabancı dil eğitimi konusunda işbirliği yapma kararı aldı. Bu işbirliği kapsamında, okulun kültürel etkinlikler salonunda, iki dilli yabancı dil eğitimi konusunda bir konferans gerçekleştirildi.

 

Çok sayıda eğitimci, veli ve konuğun katıldığı konferansla ilgili bilgi veren Yöneliş Koleji Kurucu Temsilcisi Rahmi Uygun; konferansta, 350’den fazla okul ve anaokulunu yöneten Amerikan Derneği Dil Okulları Başkanı Hakkı Çil ile Danışmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici’yi okullarında konuk etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Mirici’nin aynı zamanda MEB Avrupa Dil Portfolyosu Koordinatörü ve WCCI Dünya Başkanı olduğunu belirten Uygun, ayrıca okullarına yabancı dil eğitimi konusunda danışmanlık yapacağını açıkladı. 

 

Konferansı sunan Prof. Dr. Mirici, konuşmasında özellikle ikinci yabancı dil öğreniminin önemi üzerinde durdu. Küçük yaşlarda başlaması gereken yabancı dil eğitiminin doğal yöntemlerle yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca yabancı dil eğitiminin, öğrenmeden önce edinilmesi gerektiğinin altını çizerek, öğrenme ve edinim kavramlarını vurguladı.

 

Prof. Dr. Mirici’ye göre, iki öğretmenle (biri sınıf/branş öğretmeni diğeri ise İngilizce öğretmeni) yürütülecek dersler sayesinde, çocuk sınıfta, bahçede, oyunda, kantinde vb. ortamlarda yabancı dille karşılaşarak, İngilizce eğitimini doğal yaşamda edinecek. Ayrıca Avrupa Dil Protfolyosunu alan öğrencilerin de düzeyleri bir çok belge ile sertifikalandırılarak akredite edilecek.  

 

Konferansın sonunda Yöneliş Koleji Kurucu Temsilcisi Rahmi Uygun, Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici ile Hakkı Çil’e çiçek sunarak katılımcılar adına teşekkür etti.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)