adscode
adscode

Yaşar Üniversitesi Öğrencilerine Hangi İmkanları Sunuyor?

Yaşar Üniversitesi hangi programlarda eğitim veriyor, öğrencilerine hangi imkanları sunuyor, geleceğe nasıl hazırlıyor? Rektör hocamız Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer www.egitimajansi.com okurları için…

Yaşar Üniversitesi Öğrencilerine Hangi İmkanları Sunuyor?
Röportaj
RÖPORTAJ:BİLLUR OCAK






-Hocam tercih döneminde öğrencilere hangi kritik tavsiyede bulunmak istersiniz?
Adaylar öncelikle kendi yetenekleri çerçevesinde mutlu olacakları  bir alanı seçmeliler. Sonradan pişmanlık duyacakları, çalışmak istemedikleri meslek alanlarını sırf aileleri veya çevreleri istiyor diye tercih etmesinler.

-Adaylar bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? Tercihlerini nasıl  oluşturmalı?
Adaylar bölüm seçerken nelere dikkat etmeli sorusuna verilecek ilk yanıt; şehir çok önemli, kimse bunu yadsıyamaz. Büyük metropollerdeki üniversiteler stajlardan tutun da kültürel, sosyal faaliyetlere kadar bir üniversite öğrencisinin bulabileceği, yararlanabileceği her şeyi sunabiliyor. Önce şehir seçilir, sanılanın aksine. Büyük şehirlerimizin hepsinde çok iyi üniversiteler var. Öğrenci İzmir mi, İstanbul mu, Ankara mı ona karar versin. Adaylar tercihlerini yaparken üniversiteleri araştırırken akademik kadrolarını, bölümlerini, ders içeriklerini, akademik yayınlarını, çeşitli kurumlarla olan proje çalışmalarını, sanayi işbirliği süreçlerini, çift ana dal / yan dal imkanlarını, Erasmus ve diğer yurtdışı değişim programları gibi akademik imkanları çok iyi değerlendirmeliler. Kısaca; yaşamak istedikleri kentin sunacağı sosyal ve kültürel olanakları da çok iyi araştırmalılar.

-Üniversitenizi öne çıkaran farklılıklarınız nelerdir?
Yaşar Üniversitesi öncelikle butik bir şehir üniversitesidir. Yaşar Üniversitesi’nin arkasında yılların deneyimine sahip Yaşar Topluluğu bulunmaktadır. Bu çok önemli bir konu. Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü şehrin merkezinde butik bir kent üniversitesi olmanın tüm avantajlarını sunuyor. Kampüsümüz öncelikle ulaşım kolaylığı açısından müthiş avantajlara sahip. Kampüsümüzün tam karşısında İzmir Metrosu istasyonu, hemen yanındaki  İzmir – Çeşme ve Aydın Otoyolu ile çevre yolundan 5 dakika mesafede otogar, 15 dakikada ulaşılabilecek Adnan Menderes Havalimanı bulunmaktadır. Özellikle metro ile şehir merkezine kısa sürede ulaşım büyük rahatlık sağlamaktadır. Yine kampüsümüze çok yakın alışveriş merkezleri, Bornova’da üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği birçok sosyal mekan bulunmaktadır.

-Üniversitenizi seçen bir öğrenci hangi imkanlara sahip olacak?
Üniversitemiz analitik düşünebilen, sorgulama ve kıyaslama yeteneğine sahip, toplumsal sorumluluk bilinciyle sorun çözme becerileri gelişmiş, katma değer yaratabilen, çağdaş, yenilikçi ve inovatif bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Öğrencilerimizin aynı anda sanatsal ve tasarımsal beğenilerinin de gelişmesini sağlamak üniversitemizin üstlendiği sorumluluklar arasındadır. Üniversitemiz öğrencileri Yaşar Üniversitesi kurum kültürü ile “Bilim, Birlik, Başarı” ilkesi doğrultusunda eğitimlerini tamamlarlar. Bu doğrultuda mezunlarımız üniversite sonrasında da kariyer hayatları boyunca bu kültürü farklı kurumlara taşırlar ve “Yaşar Üniversiteli” olma bilincini her zaman korurlar.

Öğrencileri başarılı bir profesyonel yaşama hazırlamayı amaçlayan Yaşar Üniversitesi, bu kapsamda Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve akademik dönem boyunca süren “Kariyer Günleri” etkinlikleri ile sektör temsilcilerini, öğrenciler ve mezunlarla bir araya getirmektedir. Yaşar Eğitim Kültür Vakfı tarafından kurulan üniversitemizde öğrencilerimiz ve mezunlarımız Yaşar Grup şirketlerinde staj ve iş imkanlarına da sahiptir.

Yaşar Üniversitesi’nin tüm sektörlerle dirsek teması içinde olması, mezunların üniversite sonrası hayatlarında başarılı bir kariyer planlama süreci yaşamalarını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra uluslararası niteliklere önem veren Yaşar Üniversitesi öğrencilerini bu prensiple yetiştirmeyi amaç edinmiş ve yurtdışındaki çeşitli platformlarda hem üniversiteyi hem de kendilerini başarıyla temsil edebilecekleri ortamları başarıyla yaratmaktadır.

Yaşar Üniversitesi Ailesi farklı dillerin, farklı kültürlerin, farklı ulusların bireylerinin bilim ışığında birlik ve beraberlik içinde, başarıyı hedefleyerek düşlerinin gerçekleştiği bir eğitim kurumudur.

-Hangi programlarınız var? Kontenjanları belirlendi mi?

Bu yıl için talep ettiğimiz kontenjanımız 1.590’dır.

Bölüm ve programlarımız ise şöyle;
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi Bölümü
İşletme Bölümü
Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü
Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü
Uluslararası İlişkiler Bölümü
Turizm Rehberliği Bölümü
Fen Edebiyat Fakültesi
Psikoloji Bölümü
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Mütercim Tercümanlık Bölümü
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Endüstri Mühendisliği Bölümü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Yazılım Mühendisliği Bölümü
Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Grafik Bölümü
Animasyon Bölümü
Film Tasarımı Bölümü
Endüstriyel Bölümü
Müzik Bölümü
İletişim Fakültesi
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
Hukuk Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Mimarlık Bölümü
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı Programı
Grafik Tasarım Programı
Gıda Teknolojisi Programı
Dış Ticaret Programı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı
Lojistik Programı
Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı
Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı
Marina İşletme Programı
Adalet Meslek Yüksekokulu
Adalet Programı
Yabacı Diller Yüksekokulu
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

-En çok tercih edilen bölümleriniz nelerdir? Tercih edilme nedeni nedir?
Üniversitemizde beş  amiral gemimiz bulunuyor; hukuk, psikoloji, mimarlık, iç mimarlık, endüstri mühendisliği bölümlerimiz çok büyük ilgi görüyor. Diğer  bölümlerimiz de kendi alanlarında yoğun olarak tercih ediliyor, ama ilk saydığım bölümler en çok ilgi görenler olarak öne çıkıyor.

-Yeni açılan bölümleriniz var mı?
Yaşar Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu yüzde 30 İngilizce müfredatı olan, bir yılı hazırlık, iki yılı temel eğitim olmak üzere üç yıllık eğitim  veren bir kurum olarak 2015-2016 akademik yılından itibaren hizmet verecek. Adalet Meslek Yüksekokulu müfredat derslerinin Hukuk Fakültesi dersleri ile uyumlu hale getirilmiş olması ve ortak derslerin hukuk fakültesi öğrencileri ile birlikte alınmasının sağlanacaktır. Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okulu bitirdikten sonra iş bulma imkanı en yüksek olan kişilerdir. Zira, adli teşkilat sisteminin yeniden yapılandırıldığı günümüzde ciddi bir ara iş gücü ihtiyacı bulunmakta ve sürekli istihdam yapılmaktadır. Bunun dışında gerek avukat bürolarında ve noterlerde gerekse özel şirketlerin hukuk departmanlarında ve özel firmalarda hukuk bilgisine sahip yabancı dil bilen adaylar öncelikle işe alınmaktadır. Bu anlamda Yaşar Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olmak bir ayrıcalık yaratacaktır.

-Kampüs içi olanaklarınız neler? Sosyal yaşam alanlarınızda ne tür aktiviteler gerçekleştiriliyor?

Öğrencilerimizin kendilerini her an yenilenmiş hissederek derslerine, mesleğine yönelmesini hedef edinen Yaşar Üniversitesi, sporu akademik başarının önemli bir unsuru olarak görmektedir. Yaşar Üniversitesi, takım sporlarında bayanlarda voleybol, erkeklerde ise basketbol, Amerikan futbolu branşlarında, bireysel sporlarda ise rüzgar sörfü, triatlon, satranç, atletizm gibi alanlarda Türkiye ve Dünya çapında başarılar elde etmektedir.

Basketbol, voleybol, tenis, badminton, masa tenisi sporları için kullanılabilen spor salonumuz bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimizin, satranç ve go gibi zeka oyunları ile kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak amacıyla hazırlanmış strateji sporları odamız da bulunmaktadır. Fitness salonumuz, öğrencilerimize 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Fitness salonu ile kampüs içinde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olmak hedeflenmiştir. Dans stüdyosu, halk oyunları, plates, yoga ve dans topluluklarımızın etkinliklerini gerçekleştirmelerine uygun olarak hazırlanmıştır.

Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi de gereken her türlü bilgi ve belgeyi sağlamakta, sağlanan bilgi ve belgeleri bütün araştırmacıların ve öğrencilerin kullanımına sunulacak şekilde düzenlemekte ve bilgi kaynaklarından en iyi şekilde yararlanılmasını sağlamaktadır.

-Mezun ettiğiniz öğrencinin kazanımları neler olacak?
Mezunlarımız ulusal ve uluslararası birçok önemli kuruluşlarda çalışmaktadır, Yaşar Holding, Google, Ericsson, Pınar, DYO, Viking Kağıt, Akbank, Delphi, Odeobank, Yapı Kredi  Bankası, THY, Pegasus gibi onlarca büyük firmada Yaşar Üniversitesi mezunları halihazırda çalışmaktadır. Ayrıca Almanya¸ Çek Cumhuriyeti, Fransa gibi birçok Avrupa ülkesinde mezunlarımızın çalıştığını Kariyer Merkezi ve Mezunlar Ofisimiz ile  LinkedIn gibi önemli  kaynaklardan takip ediyoruz.

-Meslek edindirme noktasında ne tür çalışmalar yürütüyorsunuz? İş ortaklarınız var mı?
Biz mezun ettiğimiz öğrencilere bir vizyon veriyoruz, en büyük kazanımları bu oluyor. Vizyon sahibi, girişimci, yenilikçi, kendini yenileyen kişiler olmaları vizyonu sunuyoruz. 21. yüzyılda vizyon sahibi mezunlar ayakta kalacaktır. Mühendislikte, mimarlıkta ve birçok alanda önemli projeler öğrencilerimiz ve onlara danışmanlık yapan yetkin akademisyenlerimizle yürütülmektedir. Yaşar Holding en önemli iş ortağımız, üniversitemizde üretilen projelerin yüzde 60’ı Yaşar Topluluğu’nun DYO,  Pınar, Çamlı gibi büyük şirketlerinde yürütülüyor. Yüzde 40’ı da Vestel’den Cummins’e, İZBAN’dan OPET’e büyük kuruluşlarda yürütülüyor.

RÖPORTAJ:BİLLUR OCAK

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)