adscode
adscode

Yaz tatilinde çocuklar felsefe ile tanışmalı

Yaz aylarında öğrencilerin yıl içinde zaman bulamadığı fiziksel ve sosyal aktivitelere katılması, eleştirel düşünme becerilerini besleyecek felsefe gibi alanlarla daha yakından tanışması zihinsel ve duygusal gelişimlerini hızlandırıyor.

Yaz tatilinde çocuklar felsefe ile tanışmalı
Eğitim
Güncelleme : 21-Aug-23 16:38

Yaz tatili, yıl boyunca ödevler ve okumalarla vakit geçiren çocuklar için daha özgür bir öğrenme ve keşfetme fırsatları sunuyor. Öğretmenler bu dönemin iyi değerlendirilmesinin bir sonraki okul yılında çocukların akademik başarılarını yükselttiğine dikkat çekiyor. Yaz aylarında öğrencilerin yıl içinde zaman bulamadığı fiziksel ve sosyal aktivitelere katılması, eleştirel düşünme becerilerini besleyecek felsefe gibi alanlarla daha yakından tanışması zihinsel ve duygusal gelişimlerini hızlandırıyor. Hisar Okullar Lise Müdürü Okan Uzelli’nin verdiği bilgilere göre felsefe ile erken yaşlarda tanışmak, çocukların hayat yolculuğunda kendi benliklerini, çevrelerinde ve dünyada gördükleri olayları daha iyi anlamlandıran ve karşılaştıkları sorunlar karşısında doğru soruları sorarak çözüm üreten bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunuyor.

‘Akıl yürütmeyi sağlıyor’ 

Dünyada, öğrencilerin akademik alanlardaki başarılarını geliştirmenin yanı sıra akıl yürütme becerilerinin de güçlendirilmesinin modern pedagojinin önemli unsuru olduğunu kaydeden Uzelli, “Eleştirel düşünme ve akıl yürütme becerilerinin kazanımı için en ideal yıllar ise erken çocukluk yaşları. Bu nedenle ‘Çocuklar için Felsefe’ (P4C) olarak adlandırılan bir pedagojik yaklaşımla önemli bir adım atıldı. Derin düşünme ve sorgulama temelli öğrenme modeli üzerine kurulan P4C, sanattan etiğe her konuda kullanılabilecek ‘Soruşturma Topluluğu’ oluşturmakta” dedi. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)