adscode
adscode

YGS öncesi didik didik arandılar

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da,175 sınav merkezinde, 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 7 bin 685 aday katıldı.…

YGS öncesi didik didik arandılar
ÖSYM
Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren öğrenciler sınıflara tepeden tırnağa aranarak alındı.
 
Kocaeli’de, sınava giren öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için polis ekipleri önlemler aldı. Siyasi partiler de araçlardan yaptıkları müzik yayınına sınav sonuna kadar ara verdi.  Bir bölümü aileleriyle birlikte sınava girecekleri okula gelen öğrenciler okul girişinde polis ekiplerince üst aramasından geçirildi. Yanlarında cep telefonu, çakmak, sigara, elektronik cihaz, küpe, kolye getiren öğrencilerin eşyaları sınav salonuna sokulmadı. Türban takan öğrencileri ise kadın polisler türbanın üzerinden kulak ve saçlarına dokunarak kontrol yaptı.
 
Zonguldak'ta da bir öğrenci sınava, burnundaki hızmasını çıkartarak girebildi.
 
Adaylar, 841 bin 741'i lise son sınıf öğrencisi, liseden mezun 578 bin  741 üniversiteye yerleşmemiş, 437 bin 933 üniversitede kayıtlı, üniversite mezunu  yaşı ileri 121 bin 676, lise son sınıfta 9 bin beklemeli aday, üniversiteye  kayıtlı olup sınava girecek 437 bin 933 öğrenciden oluşuyor. 
 
Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata  dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen  bilimleri testi yer aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12,  felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5,  temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. 
 
YGS sonuçları, ÖSYM'nin internet adresinden öğrenilebilecek. Adaylara  sonuç belgesi gönderilmeyecek. 
 
Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve adayların incelemesine  açılan sorular,  "Temel Soru Kitapçığı" adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden  kamuoyunun bilgisine sunulacak. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)