adscode
adscode

YKS’ye girmek için şehir değiştirecekler!

Deprem bölgesindeki adayların bir kısmı YKS'ye girmek için kilometrelerce ötedeki şehirlere gitmek zorunda.

YKS’ye girmek için şehir değiştirecekler!
YKS

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınava giriş belgelerini açıklamasıyla deprem bölgesindeki adayların bir kısmı bulundukları şehirlerden başka şehirlerde sınava gireceklerini öğrendiler.

Öyle ki aralarında Diyarbakır’dan Ankara’ya; Osmaniye’den Düzce’ye; Kahramanmaraş’tan Mersin’e gidecek olanlar dahi var. YKS başvuruları sırasında deprem bölgesinde yoğun talep olmuş hatta bazı bölgelerde kapasitenin iki katına kadar çıkılmıştı. ÖSYM de bir aksaklık yaşanmaması için il tercihi sayısını, 2’den 5’e yükseltmişti. Ancak adaylar, yazdıkları bu şehirlerden en uzaktakilerine hatta tercih etmedikleri şehirlere düştüklerini görünce şaşırdılar. 

YOL PARASINI AFAD ÖDEYECEK

ÖSYM, sınava giriş belgelerini erişime açtığında, deprem bölgesindeki adayların farklı illerde sınava girmeleri durumunda yol ve barınma ihtiyaçlarının AFAD tarafından karşılanacağını duyurdu. Ancak yol yorgunu bir şekilde sınava girmek istemeyen adaylar, sınav yerlerinin değiştirilmesi konusunda yeni bir hak tanınmasını talep ediyorlar; ulaştırmanın sadece otobüsle mi olacağı, kaç gün barınma sağlanacağı, yemek masrafının karşılanıp karşılanmayacağı konularında da açıklama yapılmasını bekliyorlar. Sınava girmek için şehir değiştirmek zorunda kalan adayların görüşleri şöyle:

*İlk tercih Elazığ, ikinci tercih Bingöl yaptık. Fakat ÖSYM Erzurum’a vermiş. Komşu bir şehir olsaydı bari.

*Diyarbakır’da ikamet eden 4 kardeşim YKS’ye girecek. Birinin sınav yeri Kayseri, ikisinin Ankara, diğerinin Çüngüş!

*İkametim Adıyaman, tercihim Diyarbakır ama sınav yerimi Ankara’ya vermişler.

*Osmaniye’de olup Düzce’de sınava girmem beni çok mağdur edecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)