adscode
adscode

YÖK Başkanı'ndan öğrencilere büyük sürpriz

YÖK Başkanı Saraç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini ziyareti esnasında rastgele bir sınıfın kapısını çalarak dersteki öğrencilere büyük bir sürpriz yaptı.

YÖK Başkanı'ndan öğrencilere büyük sürpriz
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç beraberindeki bazı YÖK Üyeleri ile 24 Şubat 2015 Çarşamba günü Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini ziyaret etti. 

YÖK Başkanı Saraç, ziyareti esnasında üniversitenin İslami İlimler Fakültesini gezerken dersliklerin olduğu kata yönelip rastgele bir sınıfın kapısını çalarak dersteki öğrencilere büyük bir sürpriz yaptı.

Bu esnada Mezhepler Tarihi dersini işleyen Din Öğretmenliği Bölümü öğrencileri karşılarında bir anda YÖK Başkanı Saraç’ı gördüklerinde büyük bir şaşkınlık ve sevinç yaşadılar. Dersi işleyen hocadan öğrencilerle görüşmek için müsaade isteyen YÖK Başkanı Saraç, öğrencilerle özel, keyifli ve sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Saraç’ın üniversiteyi ziyaret edeceğinden haberdar olduklarını fakat kendilerine böyle bir ziyaret beklemediklerini ileten öğrenciler YÖK Başkanı Saraç’ın göreve geldiğinden bu yana çok farklı bir YÖK Başkanı profilini çizdiğini, YÖK’ün öğrenci ve üniversitelere yönelik çok doğru ve olumlu kararlar almaya başladığını gözlemlediklerini belirttiler.

Karşılarında bir anda YÖK Başkanı’nı bulan öğrenciler bu fırsatı kaçırmayıp kendisine birçok sorular da yönelttiler. YÖK Başkanı Saraç bilhassa Pedagojik Formasyon eğitimindeki kontenjan sayıları konusunda gelen sorulara kontenjan belirleme kararını “Yeni YÖK” anlayışı içerisinde önemsedikleri “üniversitelere yetki devri” politikaları kapsamında üniversitelere devrettiklerini hatırlattı. 

Yaklaşık on dakika süren sohbet sonrasında öğrencilere tüm hayatları boyunca başarı ve mutluluklar dileğinde bulunan YÖK Başkanı’na öğrencilerde bu güzel sürpiz ve sohbetten dolayı teşekkür etti.

YÖK BAŞKANI DOĞUBAYAZIT’TAYDI..
YÖK Başkanı Saraç ve beraberindekilerin Ağrı ziyareti kapsamında Türkiye’nin en doğu ucunda, İran sınırında yer alan A.İ.Ç.Ü.Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu yerleşkesine giderek burada bazı incelemelerde bulundular. Başkan Saraç Ağrı ziyareti sonrasında başta rektör Aslan olmak üzere tüm personele üniversitenin son durumuna ilişkin memnuniyetini iletti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)