adscode
adscode

YÖK Görevde Yükselme Yönetmeliğini Neden Çıkarmıyor?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen; 'YÖK Görevde Yükselme Yönetmeliğini Neden Çıkarmıyor?'

YÖK Görevde Yükselme Yönetmeliğini Neden Çıkarmıyor?
Sendikalar

31.08.2013 tarih ve 28751 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik gereği YÖK en geç altı ay içinde Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğini değiştirerek yayınlaması gerekirdi.
 
Ancak aradan yedi buçuk ay geçmesine rağmen YÖK, ilgili yönetmeliği henüz yayınlamamıştır. Resmen suç işlenmesine rağmen Devletin denetimle ilgili kurumları çalışmadığından YÖK’ün bu aymazlığı görmezlikten gelinmektedir. Yoksa YÖK’ün suç işleme imtiyazı mı bulunmaktadır? Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yapılmadığından on binlerce idari personel özlük hakkı göz göre göre gasp edilmektedir.
 
Üniversite Rektörleri bunu fırsat bilerek akla hayale gelmez entrikalarla hak etmeyenleri önemli görevlere getirmektedir. Bu da üniversiteleri yaşanmaz konuma getirmiş, binlerce yetişmiş memur üniversitelerde yükselmelerinin önü kesildiğinden başka kurumlara geçmiş veya geçmeye çalışmaktadır.
 
Yönetmelik gereği üniversitelerde en geç iki yılda bir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yapılması gerektiği halde beş veya on yıldan beri bu sınavların yapılmadığı üniversiteler bulunmaktadır. Bunun sonucu hizmetli kadrosunda görev yapmak zorunda kalan binlerce üniversite mezunu memurun varlığı söz konusudur. Kimin umurunda?..
 
 
Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen
  İstanbul İl Başkanı
 


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)