adscode
adscode

Yurt Dışında Hangi Ülke, Hangi Okul?

Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyen gençleri aslında zorlu bir sınav bekliyor. Hangi ülkede, hangi üniversitede, hangi dalda eğitim almak istediklerini netleştirmeleri bir hayli güç olabiliyor.

Yurt Dışında Hangi Ülke, Hangi Okul?
Türkiye'den Haberler


Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyen gençleri aslında zorlu bir sınav bekliyor. Hangi ülkede, hangi üniversitede, hangi dalda eğitim almak istediklerini netleştirmeleri bir hayli güç olabiliyor. Bu akıl karışıklığının giderilmesi için yurt dışı eğitim danışmanlığı firmalarının kapısı çalınsa da, gençlere farklı yönlendirmeler yapıldığından söz konusu sancılı sürecin geride kalması sanıldığı kadar kolay olmuyor.
Elbette tüm yurtdışı eğitim danışmanlığı firmalarının gençleri aynı rotaya yönlendirmeleri beklenemez. Fakat önemli olan gençlerin ihtiyaçlarının ve isteklerinin çok iyi anlaşılması ve bu ihtiyaçları karşılayacak yönlendirmeler yapılmasıdır. Gençlere güvenilir bir danışmanlık hizmeti sunulması gerekiyor. Bu sayede gençler seçim yaptıklarında “hata mı yaptım” endişesinden sıyrılmış ve kendinden emin bir şekilde üniversite eğitimine başlayabilir.

Hangi Eğitim Danışmanlığı Firması Seçilmeli?
Ülkemizde ise çok sayıda farklı danışmanlık firması bulunuyor. Haliyle tümünün belirli bir kalitenin üzerinde hizmet sunduğundan söz edilemez. Sadece birkaç üniversite hakkında fikir sahibi olan eğitim danışmanlığı firmaları dahi mevcut. Bu durumda gençler ve aileleri öncelikle hangi danışmanlık firmasını seçmeleri gerektiğini çok iyi belirlemelidir.

Son yıllarda ICES Turkey firması daha fazla ön plana çıkmaya başladı. 1998 yılından bu yana yurt dışında eğitim danışmanlığı hizmeti sunuyor ve firmanın genel tablosuna bakıldığında, gençlerin danışmanlık firmasının yönlendirmelerinden gayet memnun kaldıkları göze çarpıyor. Hatta eğitimini tamamlayarak ülkeye dönen gençler doğru tercihte bulunmasına yardımcı olduğu için firmaya teşekkür ziyaretleri dahi yapabiliyor.

Sadece üniversite değil, yurt dışında lise eğitimi almak isteyen gençler de bu firmanın kapısını çalabiliyor. Danışmanlık firmasının bu başarısının altında, gençleri çok iyi anlaması ve ihtiyaçları yapılan mülakatta çok iyi belirleyebilmesinin yattığı düşünülüyor. Pek çok genç kendi ilgi alanlarını dahi tespit etmekte zorlanabiliyor. Fakat bu noktada gençlerin aldığı bir danışmanlık hizmeti, kendilerini keşfetmelerini de sağlayabiliyor. ICES Turkey tam da bu noktada gençlere en doğru notayı çizebiliyor.

Yaz okulu programları gibi alternatif eğitimler için de yurt dışına çıkmak isteyen gençler de tercihini bu firmadan yana kullanabilir. Bu arada web adresinde oldukça detaylı bilgiler mevcut. Merak edilen pek çok sorunun yanıtı firmanın internet sitesinde bulunabilir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)