adscode
adscode

Yurtdışında Sınavsız Üniversite İmkanı

Üniversite sınavlarında başarısız olan tüm öğrenciler için yurtdışında eğitim almak artık çok kolay.

Yurtdışında Sınavsız Üniversite İmkanı
Yurtdışı Eğitim

Üniversite sınavlarına girerek gerekli puanı alamayıp istediği bölüme yerleşemeyen veya üniversite sınavlarında başarısız olan tüm öğrenciler için yurtdışında eğitim almak ciddi bir alternatif ve artık çok kolay. Gelişmiş veya Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerde, Tıptan Diş hekimliğine, Psikolojiden İşletmeye kadar geniş bir yelpazede eğitim almak mümkün.

 

Bu üniversitelerde İngilizce eğitim veriliyor ve en önemlisi tüm bu üniversiteler YÖK tarafından tanınıyor. Örnek olarak Macaristan Üniversiteleri köklü eğitim geçmişi, Nobel ödüllü profesörleri ve kolay kabul prosedürü ile öne çıkıyor.

 

İstediğiniz bölümü Macaristan'da okuyun!

 

Hiç dönem ya da sene kaybetmeden 2011 Eylül'de İngilizceniz yeterliyse doğrudan bölüme, İngilizceniz yada altyapınız yetersizse Hazırlık bölümüne başlayabilirsiniz. Üstelik lisede hangi bölümden mezun olduğunuza bakılmaksızın, Macaristan üniversitelerinde istediğiniz tüm bölümlere kayıt yaptırabilirsiniz.

 

Üniversite Sınavlarını Kazanamamak Sorun Değil

 

Macaristan Üniversitelerine başvuru yapacak öğrencilerin, üniversite sınavlarına girmiş ya da Türkiye'de bir bölüme yerleşmiş olmasına gerek yok. Studyzone Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Eğitim Programları Koordinatörü Çiğdem Işıl AK'ın verdiği bilgiye göre; bu üniversitelerde eğitim almak isteyen öğrencilerin yapmaları gereken tek şey, üniversitelerin düzenledikleri temel yeterlilik sınavına girmeleri ve ilgilendikleri bölümde okuyabilecek altyapıya sahip olduklarını göstermeleri.

 

İngilizce seviyesi yeterli ve bölüm için temel bilgilere sahip öğrenciler direkt lisans

eğitimlerine başlayabiliyorlar. İngilizce yeterlilik sınavında başarılı olamayan öğrenciler ise ihtiyaçlarıdoğrultusunda hazırlık programlarında eğitim aldıktan sonra lisans eğitimlerine başlayabiliyorlar.

 

Yani Macaristan Üniversitelerinde kaybetmek diye bir şey söz konusu değil. Öğrencilerin tekrar tekrar üniversite sınavlarına hazırlanma stresi ve zaman kaybı ortadan kalkıyor!

 

Ekonomik Fiyatlarla Kaliteli Eğitim

 

Studyzone Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Eğitim Programları Koordinatörü Çiğdem Işıl AK'ın verdiğibilgiye göre; 300-500 yıllık köklü eğitim geçmişi olan Macaristan üniversiteleri çok kaliteli bir eğitimsunuyor. Ortalama 5.000-8.000 Euro olan eğitim ücretleri Türkiye'deki vakıf üniversiteleri ilekıyaslanınca hemen hemen aynı ya da daha uygun. Birçok Macaristan üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde ve diplomaları hem Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli hem de Türkiye’de. Bu

da öğrencilerin mezuniyetten sonra diplomalı işsizlerden biri de ben olur muyum korkularına çare oluyor.

 

Cazip Yaşam ve Makul Giderler

 

Macaristan'da genel olarak yeme- içme, konaklama, ulaşım gibi yaşam giderleri Türkiye'dekinden pek farklı değil. Bazı üniversiteler öğrenciye yurt imkanı sunuyor. Ev kiralamak isteyenler içinse evler temiz ve mobilyalı. Geniş ulaşım ağı ile şehir içi ve şehirler arası ulaşım çok kolay ve uygun fiyatlarda.

 

Tüm şehirlerinde toplu taşıma gece geç saatlere kadar çalışıyor. Ülkemize uzaklığı ise sadece 2 saat.

 

Genel olarak yemekleri damak tadımıza uzak değil, ayrıca pek çok Türk restoranı, marketi ve kasabı var.

 

Ayrıca öğrenciler tam bir sanat ve kültür ülkesinde okuyup kendilerini kültürel olarak da geliştirme şansını elde ediyorlar.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)