adscode
adscode

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DİKKATİNE

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 14. Maddesine göre halen faaliyette olan bir kurumu devir almak için gerekli şartları ve istenen evrakları belirler.

mcanga25@gmail.com




Bu maddede devir almak isteyen kişi ya da kurum yetkilisi ÖÖKY’nin 5. Maddesinde kurucu ya da kurucu temsilcisinden istenen belgeleri hazırlayarak devir işlemi için başvurulur denmektedir.
 
Yönetmeliğin bu maddelerinde eski kurucu temsilcisi ya da eski kurucu başvuracaktır diye bir hüküm mevcut değildir. Olmaması da gerekir. Çünkü, noter kanalı ile devir yapan kişi ya da şirket parasını aldıktan sonra devir iş ve işlemleri ile uğraşmak istememekte, hatta bazen bilerek güçlük çıkarmaktadırlar. Ben bunları yaşayanları yakinen tanıyorum.
 
Ancak, devir için yaptığımız başvurularda bazen bu kurala uyan ilçe ya da il yetkileri olduğu gibi örneğin … İli …… İlçesinde özel kurslar bölümünden sorumlu olan şef devir başvurusunu devir eden şirketin kurucu ya da kurucu temsilcisi yapacak diye devir alan şirketin kurucu ya da kurucu temsilcisinin evrakını geri çevirmiştir.
 
Sadece bu da değil. ÖÖKY’nin 5. ve 14. Maddelerinde istenmediği halde devir için önce bir müdür atayacaksınız, o müdürün onayı geldikten sonra devir dosyanızı işleme koyacağım diyerek devir alan kurumu ve onların yetkililerini mağdur etmiştir.
 
Bu ve bunun gibi davranan başka ilçelerde oldu. Benim amacım şikayet etmek değil. Kurumlar nezdinde MEB’in itibarını zedeleyen ve iş kaybı ile maddi kayıplara neden olan bu tür uygulamaların yapılmaması amacını taşıyorum.
 
Daha önce başka bir ilde yapılan devir işleminde bu tarz uygulama sonucu doğan bir aksaklıktan sonra yeniden evrak verme zorunluluğu doğunca devir eden kurumun kurucu temsilcisi 30 bin lira daha verin devir iş ve işlemlerindeki eksikliği gidermek için size yardımcı olayım demiştir.
 
Sayın Bakanlık yetkililerimizden, özelliklede çok başarılı ve özverili çalışmaları ile tanıdığım ve bildiğim Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün il yöneticilerini uyararak bu tür yanlış uygulamaları önüne geçmesini diliyor ve istiyorum
 
Müteşebbisler paralarını faize yatırmak, yastık altında saklamak yerine iş yeri açıyor ya da devir alıyor, para yatırıyor, istihdam sağlıyorlar. Bize düşende onlarla güçlük çıkartmak değil yasalar ölçüsünde yardımcı olmaktır.
 
 
                                                                                              Metin ÇANGA
                                                                                      Emekli Maarif Müfettişi

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)