adscode
adscode

Bankalar ev hanımlarına kredi veriyor mu ?

Ülke yönetiminde bulunan hükümetlerimiz son yıllarda özel ve kamusal alanda istihdam noktasında erkeklerden ziyade kadınlarımıza yer vermektedir.

Bankalar ev hanımlarına kredi veriyor mu ?
Türkiye'den Haberler
Ülke yönetiminde bulunan hükümetlerimiz son yıllarda özel ve kamusal alanda istihdam noktasında erkeklerden ziyade kadınlarımıza yer vermektedir. Bu uygulama partilerin TBMM’de kadın milletvekili sayılarının arttırılması ile başlamıştır. Kadının iş hayatında yer alması hem ülke ekonomisinin canlanmasına hem de kadınlarımızın da kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmasına yardımcı olma adınadır. Bu bağlamda ortaya konan uygulamalardan biri de hiç şüphesiz ev hanımlarının da çalışma hayatının içerisinde dahil edilmesidir. Gerek özel teşebbüsler gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu çalışmalar dahilinde ev hanımlarının da çalışmasına olanak sağlamaktadır. Özellikle ev kadınlarına verilen krediler ile kendi işini yapabilme veya ev ortamında kendi işini kurabilme imkanını sağlamaktadır. Bu bağlamda ev hanımlarına kredi imkanı bankalar tarafından verildiği gibi aynı zamanda KOSGEB tarafından da verilmektedir.

Bir döneme kadar çalışmayan ve sigortası ödenmeyen herhangi bir kişi bankalar kredi vermez iken gerek bankaların müşteri arayışı gerekse de ev hanımları gibi istihdamı artırabilecek çalışmalar halinde artık ev hanımlarına da kredi verilmektedir. Peki ev hanımlarına kredi verilir mi ? Her bankanın ev hanımlarına kredi olanakları aynı olmasa da birçok banka eşinin maaş bordrosunu veya kendisini kefil gösteren ev kadınlara kredi imkanı sunmaktadır.

Ülkemizde bankalarımız arasında yer alan Denizbank, Şekerbank, Yapı ve Kredi ve ING Bank çalışamayan ve ev hanımı olarak hayatını devam ettiren tüm bayanlara kredi imkanı sunmaktadır. Ev hanımlarına banka harici kredi veren kurumlarımızdan biri de KOSGEB’tir. Bu kurum sadece çalışmayan bayanlara değil, aynı zamanda elinde her nasıl olursa olsun başarılı bir projesi olan herkese kredi imkanını sunmaktadır. KOSGEB kendisinden kredi talep eden birçok vatandaşımızın projesine göre geri ödemesiz veya sıfır faizli olarak da kredi imkanı sunmaktadır. Sizlerde ev hanımı olarak hayatınızı ikamet etmekte ve artık ülke ekonomisine katkı sağlama adına çalışmayı düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden hemen farklı projeleriniz ile KOSGEB’e başvurun. Kabul edilecek olan projenize anında kredi ve gerekli destek bu kurum tarafından verilmektedir. Çalışmayı düşünün tüm ev hanımlarına gerek devlet eliyle gerekse de özel teşebbüs eliyle birçok kredi imkanı sunulmaktadır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)