adscode
adscode

İşitme Engelli Öğrenciler Okulları İçin Valiliğe İtiraz Etti

Şehir merkezindeki okullarından, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne taşınan işitme engelli öğrenciler “Okulumuzu Geri İstiyoruz” diyen dilekçelerini Cağoğlu'ndaki valiliğe iletti.

İşitme Engelli Öğrenciler Okulları İçin Valiliğe İtiraz Etti
Okullardan Haberler
Fatih Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu'nda okuyan lise öğrencileri, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne taşınmalarına karşı “Okulumuzu Geri İstiyoruz” diyen dilekçelerini Cağoğlu'ndaki valiliğe iletti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kararıyla bu yıl Fatih Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu'nda okuyan lise öğrencileri yeni yapılan Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne taşındı.

MEB, gerekçe olarak okulun kapasitesini gösterdi.

Yeni okula nakilleri yapılan aralarında zihinsel engellilerin de olduğu 220 öğrenciden büyük bölümü Şişli, Sarıyer, 4. Levent, Bayrampaşa gibi ilçelerde oturuyor.

Avrupa yakasında lise öğrencileri için başka bir işitme engelli okulu olmadığı için velilere, "Ya Büyükçekmece'deki okul, ya da mahallenizdeki karma okul" seçeneği sunulmuş.

Öğrenciler, okula gidip gelirken en az beş saati yolda geçirmek zorunda kalıyor. Okula yakın hastane yok.

Öğrenciler, aileleriyle birlikte yeni bir okul bulunana kadar geçici olarak eski okullarına devam etmek için Eğitim-Sen ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğiyle itiraz dilekçelerini valiliğe iletti.

Haberin devamı için tıklayın!
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)