adscode
adscode

On binlerce kontenjan niye boş!

Vakıf üniversitelerinin her birinin kurulması için on milyonlarca Dolar harcandı. Hatta kimilerine yüz milyonlar yetmedi, hâlâ yatırım yapılıyor.​

On binlerce kontenjan niye boş!
Milliyet Diyalog
Her kuruşu milli servet ve boş kalan her kontenjan, milyonlarca gencin hayalini süslüyor. Peki o zaman niye dolmuyor? İşte bu noktada, tam bir aymazlık söz konusu.

Kabahatli arıyorsak, hepimiz kabahatliyiz. Ama ilk sırada YÖK ve üniversite kurucuları geliyor. YÖK şişirilmiş kontenjanlar veriyor, vakıf ya da üniversite yöneticileri de kontenjanların dolması için yeterince çaba harcamıyor. Dünyanın en iyi üniversiteleri bile tanıtım için ülke ülke dolaşırken, bizimkiler oturdukları yerde öğrenci bekliyor. Üstelik uçuk kaçık ücretlerle. Verdikleri burslar ise tam anlamıyla Mahmutpaşa işi. Önce ücretleri şişiriyorlar, sonra da kademeli burs verdik diyorlar. Öğrenci de, veli de, artık bunu “yemiyor”!

Kontenjanların boş kalması yetmiyormuş gibi bir de kazanan öğrencilerin, gelecek yıl orta öğretim başarı puanlarının yarı yarıya düşeceğini bile bile kayıt yaptırmamaları da çok ilginç. Çok önemli ve enine boyuna araştırılması gereken bir durum.

Kayıtlı öğrenci sayısı, maaşları etkilemediği sürece, bu konuda hiç kimse çaba harcamayacaktır.

Sadece vakıf üniversitelerinde değil, devlet üniversitelerinde de bütçe, kaydolan öğrenciye göre yapılmalı ve boş kalan her kontenjan, üniversitedeki herkesi etkilemelidir. Yoksa önümüzdeki yıllarda bugünkünden çok daha büyük açıklarla karşılaşabiliriz...

Kontenjanın yarısı, hatta üçte, dörtte biri kadar boş kalan üniversiteler var. Ek yerleştirmede, arzuladıkları kayıtlara ulaşabilirler mi? Bu kafayla zor!

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)