adscode
adscode

SADECE 24 KASIM DEĞİL, HER GÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ OLMALIDIR

Bizlerin okumasında büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

ozkangogercin@outlook.com




Ancak sadece bugün değil, her gün onların değerini ve kıymetini bilmeli, emeklerine de sahip çıkmalıyız.

Öğretmen kelimesi o kadar önemli bir kelime, öğretmenlik mesleği de o kadar kutsal ve değerlidir ki. O yüzden öğretmen olmak ve olabilmek de büyük bir sorumluluk ve erdemdir. Bu mesleği kim yapıyorsa, sonuna kadar hakkını verebildiği kadar, aynı şekilde de karşılığını görebilmelidir. Bizler, eğer ki bu yazıları okuyabiliyorsak, bu cümleleri kurabiliyorsak, okudukça kendimizi geliştirip, topluma faydalı birer birey olabiliyorsak bunu kesinlikle öğretmenlerimize borçluyuz. Onlar her ne kadar karşılık beklemeseler de, bizlerin okuduğunu görmek onlar için en büyük hediye olsa da, onlara her zaman saygı duyarak, değer vererek üzerimize düşeni düşünmeden yapmalıyız.

Ben bu cümleleri sarf ederken, peki gerçek anlamda onlara karşı gerekeni yapabiliyor muyuz?

Böyle özel bir günde, atama bekleyen öğretmenlerimiz varken, bu günün hakkını verebiliyor muyuz?

Her sene okula başlayan milyonlarca öğrenci varken, öğretmenleri dışarda beklerken, temeli sağlam bir eğitimden ne kadar bahsedebiliriz?

Yerinde sayan bir sistemimizin olmasının en önemli sebebi, bu sistemin en önemli öğesi olan öğretmenlerimize gerekli imkan ve şartların sağlanmaması değil midir?

Eğer bu konuda birçok soru sorabiliyorsak ve yeterli cevap alamıyorsak, ne yazık ki öğretmenlerimize gereken değeri veremediğimiz anlamına gelmektedir. Sadece 24 kasımlarda, onları anmak ve hatırlamak da yeterli değildir. Önemli olan, onların hakkını bir gün değil, her gün verebilmektir. İşte ilk hakları olan, öğretme haklarını sağlayabilmek için de, atama bekleyen öğretmenlerimize gerekli kontenjan sağlanmalı ve atamaları yapılmalıdır. Bununla birlikte, mevcut öğretmenlerimizin hak ve hukukları konusunda da gerekli özveri ve anlayış da gösterilmelidir.

Unutulmamalıdır ki, öğretmenlere verilecek değer, daha sağlam bir eğitim sistemi ve daha sağlam gelecek nesillerin de anahtarıdır. Çünkü, bir insan için, öğretmeni sadece ders anlatan bir birey değildir. Eğitime değer vermesi ve sahip çıkmasıyla da, örnek aldığı bir modeldir. Bu öğretmenlerimizin ışığı altında yetişen insanlar, topluma da daha çok katkıda bulunacak ve sahip çıkacaktır. Bu bilinç ve sorumluluk ile büyüyen toplumlar da, her zaman dik ve yıkılmaz olacaklardır.

İşte, ülke olarak, elimizde “öğretmen” gibi değerli bir kaynak varken, bu kaynağın kıymetini her zaman anlamalı, özümsemeli, bilmeli, değerlendirmeli, ve nicesini sahiplenmeliyiz.

Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu ve mutlu olsun… İyi ki varsınız öğretmenim!


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)