adscode
adscode

Cumhuriyetimizin 100. yılında eğitim ve öğretmen

"Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eğitim ve Öğretmen" temalı bir program, ancak bu kadar güzel ele alınabilir ve eğitimin bugün olduğu gibi gelecekte de bu kadar önemli olacağı ancak böylesine iz bırakacak şekilde anlatılabilirdi.

aguclu@milliyet.com.tr




İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi, dün, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, çok keyifli ve bir o kadar da verimli bir etkinliğe imza attı. Kabına sığmayan öğrenciler, ilham veren öğretmenler ve eğitim sevdalısı öğretim kadrosu geleceğe olan umudumuzu daha da pekiştirdi.

 "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eğitim ve Öğretmen" temalı bir program, ancak bu kadar güzel ele alınabilir ve eğitimin bugün olduğu gibi gelecekte de bu kadar önemli olacağı ancak böylesine iz bırakacak şekilde anlatılabilirdi.
Üniversitenin Kurucusu Fahamettin Akıngüç’ün yaratmak istediği üniversite ve görmek istediği tam da işte buydu.
Sağlık nedeniyle kendisi yoktu ama hayal ettiği her şey oradaydı…

Kabına sığmayan Rektör Prof.Dr. Fadime Üney Yüksektepe, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Kaya, fakültenin öğretim kadrosu ve öğrencilerin çoğu oradaydı.

Dünden bugüne, bugünden geleceğe uzanacak eğitimdeki gelişmeleri, değişimi ve bundan sonraki olası başkalaşımı hemen her gün sizlerle paylaştığımız çerçevede ben anlattım.

Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aras Bozkurt Hocamız da “Yapay Zeka ve Geleceğin Eğitimi veya Eğitimin Geleceği” konulu bir sunum yaptı.
Çarpıcı olduğu kadar etkileyiciydi.

En çok merak edilen “Yapay zeka donanımlı Robot Öğretmenler, bugünkü öğretmenlerimizin yerini alır mı?” sorusuna açıklık getirdi.

Özeti robot öğretmenlerin yapay zekanın eğitime, bilime, teknolojiye ve hemen her alana çok büyük katkıları olur ama sınırsız bir gizeme ve kapasiteye sahip olan insanı hele hale öğretmenin yerini alması mümkün değil!
Bu konuyu daha önce yurtiçi ve yurtdışında başka platformlarda da tartışmış ve benzer noktaya gelmiştik…

Teknolojideki gelişmeler inanılmaz boyutlarda ve bizi şaşırtmaya hep devam edecek.

Umarız yazmayı, konuşmayı olduğu gibi düşünmeyi de körelmez, yok etmez!..


“İlham Veren Öğretmenler”imizin dünya çapındaki başarılarıyla gururlanmıştık ama yaptıklarını bizzat kendilerinden dinlemek müthişti.

Azmlerinden, öğrencilerine olan sevgisinden ve eğitim sevdasından başka ellerinde hiç bir şeyi olmayan bu çok değerli öğretmenlerimizin verdikleri mücadele, eminizki zor ve kısıtlı olanaklar içerisinde kıvranan öğretmenlerimize umut ışığı olacaktır…

Onlara ve gerçekştirdikleri projelere, arama motorlarına isimlerini yazarak dijital ortamlardan rahatlıkla ulaşabilirsiniz…

Öğretmenlerimiz ve aldıkları ödüller şunlar:

- Aynur BAYAZIT (Global Teacher Prize 2020) Okul Öncesi Öğretmeni
- Sezer ORTADAĞ (Global Teacher Award 2020) Sınıf Öğretmeni
- Selda KUL BAŞTÜRK (Global Teacher Award  2020) İngilizce Öğretmeni  
- Ceren CAN (Kültür Koleji Fen Lisesi-Fizik Öğretmeni)


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)