adscode
adscode

Meydanlarda, ekranlarda eğitimden söz eden var mı?

Milyonlarcası ilk kez oy kullanacak olan üniversiteli genç seçmenlerin oyunun rengini belirleyecek olan da daha iyi bir eğitim, yurt ve burstur.

aguclu@milliyet.com.tr




Seçime sayılı günler kaldı. Peki hizmetlerin en büyüğü, en kutsalı, en önemlisi olan eğitimden söz eden var mı? Örneğin öğretmene lojman, öğrenciye yurt, burs, gençlere iş, veliye destekten söz eden var mı?..

Elbette diğer sorunlar da önemli ama öncelik sıralamasına sokulduğunda anne, babalar için yani seçmenler için çocukları ve onların geleceğinden daha önemli bir şey olamaz...

Milyonlarcası ilk kez oy kullanacak olan üniversiteli genç seçmenlerin oyunun rengini belirleyecek olan da daha iyi bir eğitim, yurt ve burstur.

Yıllardır işsizlikle mücadele eden, atama bekleyen, öğrenim gördüğü bir alanda çalışmak arzusunda olan milyonlarca gencimiz için de iyi bir iş, iyi bir maaş, mutlu bir gelecekten daha önemli ne olabilir?

Peki ya sayıları iki milyonu bulan öğretmenlerimize, öğretim elemanlarımıza, bilim insanlarımıza, öğreticilerimize öğrencilerine rol model olabilecek bir yaşam standardı sağlayabiliyor muyuz?

Daha iyi evlerde oturmaları, daha kolay ulaşım, yayın desteği, ders araç ve gereç temini gibi konularda onlara yeterince olanak sağlıyor muyuz?

Milyonluk evlere, milyarlık gökdelenlere, konforlu sitelere arazi tahsisi başta olmak üzere her türlü destek sağlanırken başta okul ve yurt olmak üzere eğitim birimlerine de aynı kolaylığı gösteriyor muyuz?

İşsiz gençlerimize, yörenin ihtiyaçları doğrultusunda istihdam odaklı mesleki eğitim kursları düzenleyerek yaşam kalitesini daha üst düzeye çıkarmanın yollarını arıyor muyuz?

Ne olur artık seçim meydanları ve televizyonlardaki seçim tartışmalarında biraz da bu konular konuşulsun...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)